2019-12-15 18:00

Roma - Spal

Inför Roma-SPAL 2013

Inför Roma-SPAL 2013

Efter avancemanget i Europa League är det återigen dags för Serie A när Roma under söndagskvällen tar emot SPAL. För Roma handlar det om att inte tappa mark mot övriga topplag och för SPAL handlar det om att försöka ta poäng i bottenstriden.

Roma tog sig i veckan vidare från gruppspelet i Europa League. Insatsen mot Wolfsberger imponerade dock inte. Nu väntar återigen ligaspel när jumbon SPAL kommer på besök. Roma ligger för närvarande femma i Serie A och har spelat tre ligamatcher utan att förlora. Senaste förlusten kom mot Parma i mitten av november. Roma har en poäng upp till Cagliari som just nu innehar den fjärde och sista Champions League-platsen. Upp till Lazio på tredje plats är det fyra poäng. Bakom Roma så jagar främst Atalanta som bara har en poäng upp. Skadesituationen i Roma är fortfarande prekär, även om en del viktiga spelare är tillbaka. Till söndagens match mot SPAL är Zappacosta, Pastore, Cristante, Kluivert, Santon och Smalling borta på grund av skador. Dessutom är Mancini otillgänglig på grund av avstängning. Det är med andra främst i backlinjen som avbräcken är som störst. Det troliga är att Fazio och Jesus får bilda mittbackspar. I de offensiva lagdelarna är såväl Dzeko som Mkhitaryan tillbaka för fullt. 
 
SPAL ligger sist i Serie A med enbart nio poäng inspelade. Man har dock bara tre poäng upp till säker mark. Man kommer senast från en tung förlust hemma mot Brescia som ligger en poäng före på näst sista plats. Dessförinnan noterades man för en 5–1-seger hemma mot Lecce. Även SPAL har skadebekymmer. Marco D’Alessandro, Mohamed Fares, Federico Di Francesco, Jacopo Sala och Arkadiusz Reca ser alla ut att missa matchen på grund av skador. Dessutom är Jasmin Kurtic avstängd. 
 
Intressanta fakta

  • SPAL var det ända lag som under föregående säsong vann mot Roma både hemma och borta
  • SPAL har förlorat sju av de åtta senaste bortamatcherna 
  • Roma har gjort minst två mål i åtta av de tio senaste hemmamatcherna
 
Preliminära startelvor 

Roma: Pau Lopez; Spinazzola, Fazio, Juan Jesus, Kolarov; Veretout, Diawara; Zaniolo, Pellegrini, Mkhitaryan; Dzeko
SPAL: Berisha; Tomovic, Vicari, Igor, Cionek; Missiroli, Valdifiori, Murgia; Strefezza; Petagna, Floccari

 
18:00 söndag 15 december, Stadio Olimpico 
TV: Cmore 
Tips: 3-1



 

Marcus Lantz2019-12-15 13:54:01
Author

Fler artiklar om Roma