Jay Leach och Paul Mcfarland klar som Assisterande

Jay Leach och Paul Mcfarland klar som Assisterande

Nu börjar det små smått bli klart vilka som kommer hjälpa Dave Hakstol med att träna Seattle. Jay Leach från AHL laget Providence Bruins är nummera klar. Men också överraskande nog presenterades även Paul Mcfarland som assisterande.

Teamet runt Dave Hakstol börjar nu så smått formera sig och det rapporteras allt mer i medierna att Jay Leach från AHL laget Providence Bruins är klar för att komma in som assisterande coach.
Jay Leach har som aktiv spelare varit i NHL men framförallt i AHL under sin aktiva spelarkarriär.

Han började sin tränarkarriär som assisterande tränare i Adler Mannheim i tyska högsta divisionen 2014. Och var med när de vann ligan 2015.

Efter det lämnade han och var assisterande till Mike Sullivan när han var i AHL laget Wilkes-Barre/Scranton Pengiuns (som är Pittsburgh Penguins AHL lag). Han tog över som interim coach när Sullivan blev huvudtränare för Penguins. Men lämnade efter bara en säsong och gick då till Providence Bruins först som assisterande men efter bara en säsong så tog han över som huvudtränare. Något han varit där de senaste fyra åren. Som huvudtränare har han som längst nått Conference kvartsfinalerna i AHL. Dock har det inte spelats något slutspel i AHL de senaste två säsongerna pga pandemin.

Jay Leach är nu helt presenterad och klar.

Det kom också en överaskning i att Paul McFarland presenterades även han som ny assisterande.


Ron Francis sade att McFarland och Leach är två unga coacher som är väldigt respekterade och de kommer jobba ihop med Hakstol för att skapa en vinnar kultur i Seattle.

McFarland är 35 år gammal och har varit i Floridas organisation 2017-18 och senare var han också i Toronto med Hakstol 2019. Han hade i Florida hand om powerplay och specialteams.

StefanBorjes842021-07-06 16:04:00
Author

Fler artiklar om Seattle