Rykte: Duncan Keith till eller genom Seattle.
Keith på väg bort från Chicago?

Rykte: Duncan Keith till eller genom Seattle.

"En av de stora" Elliotte Friedman rapporterade häromdagen att Duncan Keith shoppas och ett av lagen som nämndes var Seattle. Någon dag senare framgick att Seattle inte är en av de mest sannolika, men behöver det betyda att han inte plockas i expansionsdraften?

Ibland talar man om spelare med negativt värde vilket är i korta drag spelare man behöver betala för att bli av med, till exempel när Leafs betalade ett första för att bli av med Marleaus sista år.
Att Duncan Keith är där vill jag inte påstå för Blackhawks borde kunna få någonting för honom, speciellt om de väljer att behålla lite av hans cap. Men där klämmer skon för han har ca 5.5m i cap och fyller 38 innan säsongen startar, vilket gör honom svårare att trejda trots att hans verkliga lön "bara" är 2.1 och 1.5m de två sista åren på hans 13 år långa kontrakt.

Det finns ett alternativ som kan vara intressant! Chicago kan förbereda en trevägsdeal med något av de kanadensiska lagen (Edmonton ryktas vara frontrunners) han ska vara intresserad av, exponera honom för Seattle (som då är med i den förplanerade dealen) och sen flippar Seattle honom till det laget han ska till. Seattle kan behålla 2.75m i cap i två år utan att det kostar de särskilt mycket, samtidigt som de kan plocka på sig flera picks och/eller prospekts i processen. Vi såg flera av dessa trevägsdeals under och före deadline i våras, några lag fick förhållandevis bra betalt för lite ansträngning. Kan Seattle dra in några extra val för att hjälpa till eller finns det något roligare att plocka i Chicago?

Med tanke på Chicago har i övrigt att erbjuda i en expansionsdraft skulle jag ta Keith och picksen. 

Dennis FontlerCartler912021-07-04 15:53:41
Author

Fler artiklar om Seattle