2021-10-17 01:00

Columbus - Seattle
2 - 1

Seattle föll i första förlängningsmatchen

Seattle föll i första förlängningsmatchen

Seattles första förlängningsmatch är över. De föll mot Columbus Blue Jackets.

Seattle Kraken fortsätter deras roadtrip och inatt var dem i Columbus, Ohio och mötte Columbus Blue Jackets. Matchen blev Seattle första förläningsmatch men västkustslaget föll i förläningen. Det var även Alexander Wennbergs återvändo, med fans, till Columbus. Inför säsongen 2020-21 valde Columbus att köpa ut Wennberg och då skrev han på ett kontrakt för Florida Panthers. Men pågrund av pandemin var det inga fans i byggnaden när han var tillbaka i Columbus med Florida. 

Fem saker att ta med sig från matchen är:

1. Grubauers storspel fortsätter 
Seattles målvakt, Philipp Grubauer, fortsatte ännu en gång att storspela. Inatt hade han många bra och stora räddningar som gjorde att de var en väldigt jämn match. 

2. Columbus målvakt ställde till det för Seattle
Columbus målvakt, Elvis Merzlikins, storspelade även han vilket ledde till att Seattle hade svårt att få in pucken i målet och få någon ledning i matchen. 

3. Tanev målskytt igen - första målet i matchen 
Brandon Tanev var målskytt inatt igen och nu har han tre mål på två matcher. Hans mål var även det första i matchen, vilket Seattle inte har gjort innan. I både matcherna mot Vegas och Nashville gjorde hemmalagen det första målen av matchen men inatt var det Seattle som hade det första. 

4. Första förläningsmatchen
Nattens match var Seattle Krakens första förläningsmatch. Efter att det stod 1-1 efter tre spelade perioder började förläningen men den gick inte i Seattles vilja. I den tredje förläningsminuten gjorde Patrik Laine. 

5. Måste förbättra tre mot tre 
Något som Seattle måste förbättra från nattens match är deras tre mot tre spel. Under förläningen var det väldigt mycket Columbus och Seattle kom inte riktigt in i matchen. Samtidigt ska man tänka på att det här var deras första förläning och de har inte haft jättemånga träningspass där de har kunnat träna på tre mot tre. 
 

Manda ZanierTwitter: mandazanier2021-10-17 06:57:15
Author

Fler artiklar om Seattle