2021-12-19 04:00

Seattle - Edmonton
3 - 5

Seattle föll mot Edmonton Oilers
Edmontons Warren Foegele blir knuffad in i målet av Seattles Mark Giordano

Seattle föll mot Edmonton Oilers

Seattle Kraken är tillbaka på hemmaplan och i natt var Edmonton Oilers på besök. Matchen slutade 5-3 till gästerna.

Många av nattens NHL matcher blev uppflyttade på grund av Covid-19 fall i många lag. Men Seattle och Edmonton kunde ändå spela. Matchens spelades i Climate Pledge Arena i Seattle. Seattle gjorde de två första målen i matchen men efter det var det Edmonton som tog över matchen. Matchen slutade tillslut 5-3 till Edmonton. 

Tre saker att ta med från matchen:
1. Ryan Donato - matchens första mål

Haydn Fleury passade pucken till Morgan Geekie som tog pucken från mittzonen till den offensiva zonen där pucken blev passad till Ryan Donato. Donato kunde sedan skjuta pucken mot målet där den åkte in under armen på Edmontons målvakt Skinner. 

2. Jared McCann - tolfte målet för säsongen 
Jordan Eberle försökte få in pucken genom från bakom målet men kunde inte så han passade istället den till Jared McCann som stod framför målet. På direktskottet från Eberle kunde McCann få in den i målet. Även Jaden Schwartz fick en assist på målet. 

3. Carson Soucy - Seattles sista mål i matchen 
Jeremy Lauzon sköt ett skott på målet men Stuart Skinner kunde rädda den men på rebounden kunde Carson Soucy skjuta in den i målet och kvittera matchen till 3-3. 

Edmontons målskyttar var: Even Bouchard, Warren Foegele x2, Colton Sceviour, Connor McDavid

På grund av Covid-19 fall i många lag är morgondagens match mot Toronto och matchen torsdagen 23e december mot Calgary framflyttade. Matchen mor Arizona 22/12 är fortfarande planerad att spela. Just nu har Seattle fyra spelare på Covid listan: Riley Sheahan, Colin Blackwell, Yanni Gourde och Jamie Oleksiak. 

Manda ZanierTwitter: mandazanier2021-12-19 09:10:54
Author

Fler artiklar om Seattle