Seattle - Philadelphia
2 - 3

Seattle Kraken förlorade i förlängningen mot Flyers
Ivan Provorovs förlängningsmål orsakade Seattles förlust

Seattle Kraken spelade i natt deras första match på elva dagar. Matchen slutade 3-2 till Philadelphia efter förlängning.

Det har gått elva dagar sedan Seattle Kraken spelade deras sista match. När de spelade den 18e december var det redan många lag som hade stängt ner deras lag på grund av Covid-19. Dagen där på stängde ligan ner matcher som skulle spelas över gränsen mellan Kanada och USA och tillslut stängde de ner hela ligan. I måndags fick lagen börja träna igen och i natt fick Seattle spela sin första match på elva dagar. Nattens match spelades mot Philadelphia Flyers i Climate Pledge Arena i Seattle.

Innan uppehållet förlorade Seattle Kraken mot Edmonton Oilers och utökade i natt deras förlustsvit.

Första perioden:
Philadelphia Flyers var det lag som kom in starkast i matchen men Seattle Kraken tog snabbt över kontrollen. De första fem minuterna var det mycket Seattle och många bra chanser. Seattle Kraken fick matchens första utvisning, fem minuter in i matchen, och Philadelphia utnyttjade deras powerplay väl. Det tog bara 30 sekunder innan de gjorde matchens första mål genom James van Riemdsdyk. 13 minuter in i matchen fick Seattle sitt första powerplay när Gerry Meyhew fick åka och sätta sig. Minuten senare gjorde Yanni Gourde Seattles första mål i matchen, även det på ett powerplay. Assister på målet var Carson Soucy och Morgan Geekie. Med poängen från assisten har Morgan Geekie nu 10 poäng vilket inte har hänt än i hans karriär.

Den första perioden slutade 1-1 och det fanns många bra chanser från båda lagen men Seattle Kraken var det lag som hade med kontroll över perioden.

Andra perioden:
I mitten av den andra perioden fick Seattle Kraken deras andra powerplay. De hade några bra chanser men Martin Jones var väldigt stabil i målet. Seattle Kraken hade många bra chanser i början av den andra perioden men Jones räddade alla skotten mot sig. Det tog över elva minuter för Philadelphia att få ett skott i den andra perioden vilket tydligt syntes då Seattle hade pucken majoriteten av tiden.

Tredje perioden:
Den tredje perioden började med ett powerplay för Seattle men de fick inte till något mål under de minuterna. Sex minuter in i perioden gjorde Jeremy Lauzon sitt första mål som i Krakentröjan men målet blev bortdömt. Men det tog bara elva minuter innan han gjorde mål igen - och den här gången räknade det. Så Jeremy Lauzon gjorde sitt första mål som en Kraken i slutet av den tredje perioden. Både Adam Larsson och Calle Järnkrok fick assister på målet. Dock var fansen bara glada i 15 sekunder då Philadelphia snabbt svarade med 2-2 målet. Målet kom från James van Riemsdyk. Den tredje perioden slutade 2-2

Det tog tre minuter in i förlängningen för Philadelphia att göra 3-2 målet genom Ivan Provorov.

Skadeläge i laget:

Just nu finns Vince Dunn (Dec, 26), Ryan Donato (Dec, 26) och Mason Appleton (Dec, 27) på NHLs Covid-19 protokoll listan. Adam Larsson var på listan men kom tillbaka till spel i nattens match. Även Yanni Gourde och Colin Blackwell har kommit av listan.

Tre dagar sedan kom Seattle Kraken ut med nyheten att Brendon Tanevs säsong är över. På grund av en knäskada, orsakad mot Edmonton 18 december, kommer han behöva operation vilket gör att han är färdigspelad för den här säsongen. Han spelade 30 matcher den här säsongen och fick totalt 15 poäng, varav 9 mål och 6 assist.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2021-12-30 07:03:00