2022-01-02 04:00

Seattle - Vancouver
2 - 5

Seattle Kraken förlorade "The battle of the Pacific Northwest"
Philipp Grubauer kunde inte stoppa Nils Höglander när Vancouver gjorde 2-0 i den första perioden.

Seattle Kraken förlorade "The battle of the Pacific Northwest" mot rivalerna Vancouver Canucks. Matchen slutade 5-2.

Årets första match är nu spelad och året började med en förlust. Vancouver Canucks var på besök och vann derbymötet 5-2. Seattle Kraken har nu fem raka förluster.

Första perioden:
Både Seattle Kraken och Vancouver Canucks kom ut hungriga för att få årets första vinst. Seattle första skott på mål kom från Marcus Johansson men Thatcher Demko kunde rädda pucken. Sex minuter in i matchen fick Conor Garland en blind tackling från Carson Soucy vilket resulterade i att Tanner Pearson och Carson Soucy hade en liten fight. Vancouver Canucks tog ledningen i matchen efter nio minuter genom Vasily Podkolzin. Tre minuter senare fick Vancouver matchens första powerplay vilket resulterade i att Nils Höglander utökade ledningen 2-0. Seattle Kraken fick deras första powerplay med 1:44 kvar av perioden.

Andra perioden:
När den andra perioden började hade Seattle Kraken 16 sekunder kvar av deras powerplay men de fick inte till något avslut innan Quinn Hughes kom tillbaka ut på isen. Seattle Kraken hade några bra chanser i den andra perioden men Thatcher Demko stod stabil i Vancouver målet. Det ändå skottet som Demko inte kunde stoppa var Calle Järnkroks skott i den tionde spelade minuten. Järnkroks 1-2 mål kom genom Carson Soucy och Yanni Gourde. Efter Järnkroks mål har han nu poäng i tre raka matcher.

Tredje perioden:
Carson Soucy blev utvisad två minuter in i perioden och Vancouver fick inte till något avslut under deras powerplay. Fem minuter in i den tredje perioden utökade Vancouver ledningen genom Tyler Motte. Men lite mer än nio minuter kvar av matchen gjorde Will Borgen sitt första NHL mål när han gjorde 2-3 målet. Målet var assisterat av Alex Wennberg. Det tog dock bara 46 sekunder innan Vancouver gjorde deras 4-2 mål genom Conor Garland. Seattle fick ett powerplay med fem minuter kvar av matchen. De hade många bra chanser under deras powerplay men Thatcher Demko kunde rädda alla puckar som kom mot honom. Tanner Pearson avgör matchen när han gör 5-2 målet i den tomma målburen med två minuter kvar av matchen.