Seattle - New Jersey
4 - 3

Seattle vann efter Beniers första NHL mål
Matty Beniers firar med laget efter hans första NHL mål.

Matty Beniers gjorde sitt första NHL mål i hans andra NHL match när Seattle vann på straffar mot New Jersey Devils.

Seattle Kraken är tillbaka i Seattle och kunde inatt vända deras förlustsvit efter två raka förluster. Nattens match mot New Jersey Devils slutade 4-3 till hemmalaget.

Svenske Jesper Bratt öppnade matchens målprotokoll efter tre spelade minuter när han gav bortalaget ledningen. I mitten av den första perioden kvitterade Will Borgen matchen genom en one-timer. Han fick en passning av Victor Rask och kunde sedan få pucken bakom Nico Daws. Med fyra minuter kvar av den första perioden tog Devils tillbaka ledningen genom Jesper Boqvist.

I den andra perioden kvitterade Seattle, ännu en gång, matchen. Carson Soucy var påväg in mot mitten, fick pucken och sköt in den i målet. Minuten senare gjorde Matty Beniers sitt första NHL mål. Han fick tag på en rebound och kunde göra mål i en halvt öppen målbur. Målet kom på ett powerplay och hela arenan skrek av glädje. Kvällens match var hans andra NHL match men första i Climate Pledge Arena.

I den tredje perioden var det bara New Jersey Devils som gjorde mål och målet kom från Damon Severson

Matchen gick till straffar och den ända som gjorde mål var Ryan Donato vilket gav Seattle vinsten.

Seattles målvakt, Philipp Grubauer, gjorde 23 räddningar och gav var en stor faktor till nattens vinst.

Seattles nästa spelas natten till tisdag mot Ottawa Senators.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2022-04-17 08:09:00