Seattle - Minnesota
4 - 1

Seattle vann andra raka - första vinstsviten i historien

För första gången i historien har Seattle nu en vinstsviten. Efter nattens vinst över Minnesota Wild har Seattle nu två raka vinster.

Seattles tredje hemmamatch spelades inatt mot Minnesota Wild. Båda lagen kom från en vinst och det var Seattle som fick fortsätta den vinstsviten när de vann 4-1. Det var första gången i Krakens historia som de vunnit två matcher på rad.

Fem saker att ta med från matchen:

1. Haydn Fleury - tvåmålsskytt
Haydn Fleury har nu spelat fem matcher i Kraken tröjan och satt inatt hans två första mål i laget. Det första målet kom från ett skott från mållinjen och det andra målet kom genom ett wraparound mål. Målen var även hans första poäng i Kraken tröjan.

2. Tredje raka för Grubauer
Philipp Grubauer har nu spelat tre raka matcher. Han har storspelat i dem alla tre matcherna och Seattle vann två av dem. Inatt, lika som de andra matcherna, var Grubauer en stor anledning till varför Seattle höll sig kvar i matchen.

3. Bra boxplay, mindre bra powerplay
Seattle hade inatt ett bra boxplay, 2/2 vilket mycket berodde på Philipp Grubauer. Dock hade de fyra powerplay och fick inte till några mål på de åtta minuterna.

4. Mål i tomma målburen
Seattle Kraken gjorde i slutet av matchen två mål i Minnesotas tomma målbur. Första målet kom från Brendan Tanev med en minut kvar av matchen. Det andra målet kom från kaptenen, Mark Giordano, med åtta sekunder kvar i matchen. De två målen gjorde att Seattle vann 4-1.

5. Tanev leder laget i mål
Efter nattens match, och Tanevs mål, leder han nu lagets interna skytteliga. Han har hittat målet sex gånger på åtta matcher.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2021-10-29 07:02:42