Seattle vann försäsongens sista match

Seattle Krakens försäsong är nu över och sista matchen spelades i Vancouver där Seattle vann över kanadensarna.

Seattle Krakens försäsong böjar lida mot sitt slut och nu är det bara en vecka kvar till de spelar deras första match. I natt spelade dem deras sista försäsongsmatch i Vancouver. Senaste gången lagen möttes var i den första matchen i försäsongen och då vann Seattle med 5-3. I natt hade båda lagen många av de spelarna som troligtvis kommer spela i premiärmatcherna. Dock saknade Vancouver Canucks båda deras stjärnor Elias Pettersson och Quinn Hughes, som skrev på nya kontrakt förra veckan.

Matchen började med att Vancouver Canucks kom in starka och sköt ett skott på mål men pucken gick ribba ut. Fyra minuter in i matchen fick Seattle matchens första powerplay när Vancouver blev utvisade i fyra minuter för hög klubba. Vancouvers Highmore fick till ett skott i 4-5 läge men Grubauer kunde stoppa den pucken. I den första minuten av överläget hade Vancouver kontroll av pucken men sen börjande Seattle komma in i matchen lite. De fick iväg några skott men Vancouvers målvakt, Thatcher Demko, kunde stoppa dem. Båda svenskarna Calle Järnkrok och Alexander Wennberg fick till skott i powerplay men Demko kunde stoppa dem båda. Precis när deras fyra minuters powerplay var över fick de ett nytt men inget hände under de två minuterna. I slutet av perioden var Bo Horvart nära att göra 1-0 till Vancouver men Grubauer kunde rädda pucken. Med några minuter kvar av den första hade Seattle sin första utvisning men de hade bra kontroll i deras boxplay vilket gjorde att Vancouver fick det svårt att ställa upp. Första perioden slutade 0-0.

Tre minuter in i den andra fick Seattle ett powerplay och med åtta sekunder kvar gjorde Vince Dunn matchens första mål. Två minuter senare gjorde han även matchens andra mål. Vancouver fick två powerplay i mitten av den andra perioden och fick till några bra skott med Grubauer gjorde många stora räddningar och kunde fortsätta att hålla nollan. Seattle fick sedan ännu ett powerplay vilket ledde till att Ryan Donato kunde göra 3-0 åt Seattle. Vancouvers Vasili Podkolzin var jättenära att göra mål men fick pucken lite utanför ett öppet mål. I slutet av perioden fick Vancouver ett powerplay men Seattle kunde se till att de inte gjorde mål där också. Dock hade Nils Höglander en bra chans att göra mål men kom inte hela vägen.

Den tredje perioden började med ett slagsmål fem minuter in i perioden, vilket resulterade i att det blev fyra mot fyra spel i två minuter men ingen av lagen fick till några bra avslut. I den tredje perioden fick Seattle två powerplay men fick inte till några superbra chanser att utöka ledningen ännu mer. Med tre minuter kvar av matchen var Vancouvers Tyler Myers nära att ge Vancouver ett mål men fick inte till skottet när han skulle skjuta. Seattle gjorde deras sista mål med 35 sekunder kvar av matchen genom Nathen Bastian.

Efter matchen blev Philipp Grubauer utnämnd till matchens bästa spelare när han höll nollan och hade 38 skott mot sig.

Nu är Seattle Krakens försäsong över och nu väntar "the real deal". Efter de här matcherna har de en bra chans att ha en stark början av säsongen. Säsongens första match spelas i Vegas, natten till onsdag nästa vecka.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2021-10-06 06:54:00