Nashville - Seattle
3 - 4

Seattles första vinst i NHL
Alexander Wennberg efter sitt första mål i Kraken tröjan.

Kvällen av många av Seattles första. Första vinsten. Första svenska målet. Första powerplay målet.

Seattle Kraken har spelat deras andra match i lagets historia. Inatt var de i "Music City" när de mötte Nashville Predators. I Seattles expanisondraft i somras valde de Calle Järnkrok från Nashville men pågrund av NHLs covid-protokoll missar han kvällens match mot sitt förra lag. Seattle gick in i matchen men inställningen att få deras första vinst i NHL och det deras önskan gick igenom.

Fem saker att ta med sig från nattens match:

1. Första vinsten i historien
Seattle fick deras första vinst i historien när de besegrade Nashville med 4-3. Seattles målskyttar i matchen var Jared McCann, Brandon Tanev x2 och Alex Wennberg.

2. Första svenska målet
Alexander Wennberg blev den första svensken att göra mål i Kraken tröjan. Målet kom i mitten an den andra perioden. Målet kom från en passning av den nyaste Kraken spelaren, Alex Barré-Boulet, vilket gjorde att Wennberg bara kunde peta in pucken i målburen.

3. Första (och andra) powerplay mål
Seattle Krakens powerplay har börjat producera. Inatt stod det för två powerplay mål, ett genom Jared McCann och det andra genom Brandon Tanev.

4. Kom tillbaka från ett snabbt underläge
Matchen i Nashville böjade lite likt matchen i Vegas, hemmalaget tog ledningen direkt. Efter tre spelade minuter gjorde Eeli Tolvanen matchens första mål. Men inatt kunde Seattle komma tillbaka och vann tillslut matchen.

5. Storspel av Grubauer
Seattles målvakt stod för ännu en bra match med stora räddningar. Ett exempel var när Tolvanen höll på att göra sitt andra för kvällen men Grubauer kunde sparka ut pucken och Seattle fick då tag på den. Han hade även en räddningsprocent på 0,900.

Seattles nästa match spelas natten till söndag mot Columbus Blue Jackets.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2021-10-15 07:29:07