Seger, med hockeygydarnas goda minne
Så här glad är Conor Geekie efter att ha just ha gjort sitt första NHL-mål

Seger, med hockeygydarnas goda minne

Hockeykarma existerar. Och nattens match bevisar det på ett utmärkt vis.

Jag brukar ofta tjata om hockeykarma. Och även om jag förstår att det kan få mig att framstå som någon som trivs i batik och knäcker extra med att sälja intergalaktiska stenar. Så har jag sett för mycket av det för att inte tro på att det existerar. 

Gör saker rätt över tid och du blir belönad. 

Utan den tron så skulle vi ha betydligt fler jobbskolkare och skattefuskare. Och liksom man vill applicera den övertygelsen på livet i stort, så är den likväl applicerbar pä det mikrokosmos av livet som hockeyn utgör. 

Investera i det tråkiga, det osexiga men det abslout nödvändiga, och se dig själv bli belönad med rikligt av roligheter. Det är lika enkelt som logiskt. 

Och under starten av säsongen så har Tampa Bay Lightning, för det allra mesta, investerat rätt. Man har hållt nere de farliga målchanserna, man har inte chansat i samma utsträckning och man har faktiskt förlorat de matcher man förlorat ganska oförtjänt. 

Man har ganska lätt kunnat peka på diverse orsaker till varför man förlorat. Någon gång har målvaktsspelet krackelerat, en annan gång special teams. Eller som i torsdags, när egentligen ingenting går fel mer än att varje miss man gör slutar med ett mål i arslet. 

Men man har alltid kunnat ta med sig att man överlag spelar ganska bra. Och att det bör löna sig i längden. 

Klipp till inatt, när man gör en av sina sämsta matcher för säsongen spelmässigt, åtminstone under de första 40 minutrarna. 

Jag tycker man låter ett ganska begränsat Washington diktera alldeles för mycket, jag tycker man i för stor utsträckning springer i Capitals väldigt utstuderade fällor. Man forcerar spelet med puck för mycket, och borde snabbare vant sig vid Washingtons tunga fysik. 

Men.

Bitvis tack vare den begränsade skickligheten såklart, men också tack vare att man faktiskt prioriterar rätt grejer och får lite målvaktsspel, så traskar man ut från de 40 minutrarna i ledning, och har med det gett sig själva chansen att få visa på det där topplagsbeteendet jag pratade om tidigare i veckan. 

Och inatt gjorde man en precis så synisk och skittråkig tredjeperiod som man ska göra när man leder. Man får två tidiga mål och sedan är det stängd butik i 15 minuter. Osexigt, osäljbart, men effektivt och precis så man vinner många hockeymatcher. 

Och det är det jag menar med karma. 

Den hjälper dig vinna matcher du kanske inte förtjänar att vinna, helt baserat på gamla meriter. Nu behövde man bara lite hjälp i två perioder. Vilket såklart är positivt, och gjorde att man med en fin tredjeperiod kunde sätta tillbaka lite framtida medstuds in på kontot. Något som alltid är bra att bära med sig. 

Nu väntar en känslosam historia på hemmaplan innan man åter får bo på hotell igen. 

För det vi vet inför måndag är att det kommer bli tryckt, att Steven Stamkos garanterat gör mål och att Nashville kommer göra sin bästa match för säsongen. 

Allt annat kommer vi att få reda på när pucken släppts. 

Förhoppningsvis vill hockeygudarna Lightning väl även då.

Emil Gummessongummesson_94@outlook.com@EmilGummesson2024-10-27 09:10:00
Author

Fler artiklar om Tampa Bay