Tampa Bay Lightning AB, en aktie på uppgång

Tampa Bay Lightning AB, en aktie på uppgång

Det går inte nog att understryka hur viktigt det är att få stopp i spelet. Att kunna bryta momentum och att överleva sina dippar. För när allt kokas samman, är att klara sig ur sina nedgångar lika viktigt som att kapitalisera under euforin.

Man kan göra många haltande liknelser när det kommer till hockey och livet. Men zoomar man ut blir ibland liknelserna mellan det som händer på isen och vad som pågår utanför den slående. Det må låta banalt, livet är ju så mycket större och viktigare än hockey. Men det vore naivt att tro att man inte tar med sig livserfarenheter in i, och applicerar det även på sporten.

I mångt och mycket fungerar ett hockeylag som ett företag i ett mikrokosmos. Matcherna är marknaden och tabellen får väl ses som någon form av barometer för hur man klarat konjunktursvängningarna.

Nyckeln till att nå framgång över tid handlar om att på smartast och bästa sätt hantera svängningarna på marknaden. För det enda man egentligen vet när man går in i ett nytt räkenskapsår är att det kommer svänga, svaja och komma saker från både höger och vänster. Då gäller det att lägga äggen i rätt korg för att på bästa sätt manövrera sig genom den terräng man ställs inför.

Företaget Tampa Bay Lightning har sett omsättningen sjunka de senaste åren, och med det har också aktiekursen gått ner. Därför tvingades styrelsen under sommaren att utvärdera hela situationen, och landade i ett par större förändringar i personalstyrkan.

Man prioriterade säkerhet framför massiv tillväxt. Och, visserligen bara två matcher in, ser det ut att ha haft effekt.

För det är ett otroligt mycket tryggare lag man ser nu. Det sitter ihop, det är lugnare och genom det mycket mer robust. Robust på det sätt att man aldrig känns ur fas, utan alltid i kontroll.

Försvarszon är en makalös uppryckning mot det som varit. Slottet är i mångt och mycket stängt, avslut hålls på utsidan och brister det någon gång så står Andrei Vasilevskiy där bak och är förtjänt av precis varenda cent av sitt kontrakt.

Blir det någon gång lite kaos så skickar man bara på Ryan McDonagh och Erik Cernak som likt två knastertorra revisorer sätter stopp, lugnar ner och rätar upp skutan igen. Förövrigt går det nog inte att beskriva hur viktigt McDonagh är för Cernak, vars kontrakt varit ett frågetecken tills McDonagh kom tillbaka för att helt plötsligt växa ut till den back som var värd den där förlängningen med 27an tillbaka bredvid sig.

För man kommer få produktion så det räcker ändå. Så pass vassa är man fortfarande, kompetensen finns och har tidigare funnits i överflöd. Man kommer få positiva rörelseresultat under högkonjunktur, och tillräcklig produktion för att klara sig igenom även tuffare tider.

Att man då allokerade lite resurser från en av alla sina fantastiska, fräsiga managementkonsult med stora offensiva visioner till den där torra revisorn, som sett till att ytterligare ett vilorum för “mindfullness på jobbet” istället blivit till ett starkare eget kapital, väl rustat för att klara svängningarna på marknaden. Var ett väldigt lyckat drag.

För de som sätter stopp, de som lugnar ner och de som gör det situationen kräver, de behövs de med. Kanske inte så mycket i medgång, som när det är lite jobbigt.

För svängningarna kommer, var så säkra.

Och då får man på allvar se vad man har i det här laget. För det är inte förrän hela företagskulturen ställs på prov som man på allvar ser vad organisationen är gjord av.

Men för nu, så har vi på våra händer ett företag med en allt mer stigande aktiekurs.
 

Emil Gummessongummesson_94@outlook.com@EmilGummesson2024-10-16 08:58:00
Author

Fler artiklar om Tampa Bay