Tillbaka på rätt väg, förlusten till trots

Tillbaka på rätt väg, förlusten till trots

Natten var ett klart steg i rätt riktning mot hur det såg ut på bortaturnén, men ibland är hockey bara en otroligt frustrerande sport.

För håller man skotten mot sig till under 20 så brukar man vinna hockeymatcher. Skapar man runt 70% av alla målchanser i fem mot fem så brukar man vinna hockeymatcher. 

Och gör man det ovan, samtidigt som man spelar 1-1 i special teams. Så brukar man alldeles säkert vinna hockeymatcher. 

Men inte inatt, inte i Amalie Arena och inte mot Minnesota Wild, tydligen. 

För man gör en riktigt stabil insats överlag. Men möter en vit köttmur från rödlinjen och in vid i princip varje uppspel, kommer man in i offensiv zon så är det otroligt trångt att hitta in mellan Minnesotas backar och Marc-André Fleury längst bak. Och blottar man strupen, om bara så lite, så befinner sig nattens motstånd i ett sådant stim att de inte är sena att hugga, vrida om och ta med sig både nycklar och plånbok i flykten. 

Minnesota Wild är väldigt, väldigt bra just nu, och vinner rättvist om än oförtjänt. De gör en i det närmaste perfekt bortamatch, hatten av. 

I Tampas fall så räcker en insats likt den här allt som oftast till seger, så det gör det lättare att bara bryta ut insatsen i sig och ta med sig framåt. Man faller på klantigheter, egna sådana förvisso, men de var så enstaka att man i de allra flesta fall utom inatt kommer undan med dem. 

För man kommer aldrig kunna nolla klantigheterna. Man kommer råka ta onödiga tvåor, tappa puckar eller räkna fel, det är en del av själva essensen av spelet. Men gör man rätt saker för det allra mesta så tenderar de där misstagen att inte kosta så mycket i majoriteten av fallen. Men i enstaka undantagsfall så straffas man maximalt, sånt är livet. 

Det är ibland lätt att glömma att man inte ens är tio matcher in i säsongen än, jag föll nog lite i den fällan efter matchen mot New Jersey, nog för att jag inte finner jättestor behållning i målkalas. 

Men allt sammantaget så är man fortsatt på en positiv väg. Det kommer komma oförtjänta förluster längs med den, men att göra rätt tenderar alltid att belöna dig i slutänden. 

Emil Gummessongummesson_94@outlook.com@EmilGummesson2024-10-25 09:09:07
Author

Fler artiklar om Tampa Bay