Topplagsbeteende

Topplagsbeteende

Usch.

Jag skiter i att man bryter trenden här. Jag frånser att man jazzar in mot ett av ligans bästa lag och kommer därifrån med alla poäng. Det är en bra grej.

Men.

Jag fullständigt avskyr sättet man vinner på.

För efter urladdningen man får i andra perioden, när allt går in och man sätter sig i förarsätet ordentligt, så ger man sig själva möjligheten att stänga butiken i tredje. Man har möjligheten att göra bokslut med värdighet och bara spela av 20 minuter extremt tråkig hockey och åka hem. Som man ska göra.

Men det luktar extremt illa att släppa tre puckar i en sådan period. Man ska inte göra det, hyser man några ambitioner till varaktig framgång får det inte se ut så.

Det ska vara stängd butik, låst och svald nyckel. Punkt.

Nu krackelerar boxplay, igen. Det är inte bra. Där måste man hitta ett schema som funkar, bli lite mindre, lite tightare och svårare att passera genom mitten. Där har man ett stort arbete att göra.

Annars handlar det bara om fokus. Fokus på detaljer, fokus på rätt saker och fokus på det som är viktigt. Som att hålla nere målen mot snarare än att göra några till framåt. Det gör bara att resultaten blir såhär pinsamt höga.

Och jag vet att jag låter som en gnällspik nu, när jag inte gjort det tidigare. Men nu är det tre raka matcher med fem insläppta. Tre raka matcher med ett klappuselt boxplay, men det här var den enda matchen där målvakten inte kan lastas egentligen. Visst, Jonas Johansson gjorde inget extravagant heller. Men det är försvarsammanbrott som ligger bakom det mesta, framförallt i den tredje perioden.

Jag inser att det kan verka magstarkt att gnälla efter en seger, men jag tittar efter ett beteendemönster, och inatt var en utmärkt möjlighet att visa prov på det topplagsbeteende som krävs för att kunna ha någonting med någonting att göra. Att få en fyramålsledning med sig efter andra perioden, innebär inte att man behöver känna sig nödgad att bjuda tillbaka med samma mynt i tredje.

Det är inte ett topplagsbeteende, det är inte hållbart över tid och det är inte något jag tror det här laget är. Tvärtom så har man alla verktyg till att kunna vara raka motsatsen till det man visade i nattens sista tredjedel.

Nu vänder man hem igen efter en tveksam roadtrip. Nu får man möjligheten att kunna utnyttja coachingfördelarna och det faktum att det inte är de mest högoktaniga motstånden till att vända trenden, parkera bussen och vinna på rätt sätt.

Så som topplag vinner, utan att förta sig, med att göra det som krävs för att fortsätta orka i 76 omgångar till.

En möjlighet att göra rätt.

En möjlighet att visa upp ett topplagsbeteende.
 

Emil Gummessongummesson_94@outlook.com@EmilGummesson2024-10-23 08:54:00
Author

Fler artiklar om Tampa Bay