2022-03-07 01:00

Carolina - Seattle
3 - 2

Två svenskmål räckte inte till en seger mot Carolina Hurricanes
Carolinas Nino Niederreiter gjorde Carolinas första mål i nattens match. Matchens slutade sedan 3-2 till Carolina.

Seattle gjorde inatt två svenskmål och Philipp Grubauer räddade 30 av 33 skott. Men det räckte inte till en seger mot topplaget Carolina Hurricanes.

Efter gårdagens förslut mot Washington Capitals åkte Seattle Kraken till Raleigh för att möta topplaget Carolina Hurricanes. Innan matchen satte Seattle Kraken upp Austin Czarnik på waivers och han blev upplockad av New York Islanders, samma lag som Seattle plockade upp honom från i början av februari. Under Czarniks sex matcher i Seattletröjan gjorde han två poäng (0+2).

I den första perioden av nattens match blev det inga mål. Det var en väldigt fysisk period och Philipp Gruabauer räddade 9 skott mot sig.

I början av den andra perioden gjorde Alex Wennberg matchens första mål. Under ett powerplay sköt Yanni Gourde pucken mot målet och Wennberg fick tag i rebounden. Svensken Calle Järnkrok fick också en assistpoäng på målet. Det tog bara fyra minuter innan Carolina kvitterade matchen genom Nino Niederreiter. Minuten senare gav Calle Järnkrok Seattle ledningen när han gjorde sitt 12e mål för säsongen. Adam Larsson passade pucken från egen zon upp till Järnkrok som fick tag på den och ett friläge. Carolina kvitterade sedan matchen med tre minuter kvar av den andra perioden genom Teuvo Teravainen.  Båda Carolinas kvitteringsmål var powerplaymål.

I den tredje perioden var det bara Martin Necas som gjorde mål vilket gjorde att hemmalaget vann 3-2 och Seattle började därmed en nu förlustsvit.

Nästa match spelas natten till onsdag mot Toronto Maple Leafs.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2022-03-07 07:34:00