"Domarinstasen var en skam och inget mindre."
Gabi förbannad på Alexis, i mötet mellan Zaragoza och Sevilla i förra omgången, då Muñiz Fernandez hamnade i centrum. Igår var det dags för nästa domare, Teixeira Vitienes, att avgöra en match med sina oemotsägligt ödesdigra tabbar.

"Domarinstasen var en skam och inget mindre."

Domarskandalerna fortsätter att avlösa varandra

Teixiera Vitienes mottar hård kritik från många håll efter sin skandalösa instas i drabbningen mellan Getafe och Zaragoza.

Till exempel skriver Marca såhär:
Teixeira kan inte undgå att hamna i rampljuset efter gårdagens framträdande. Särskilt anmärkningsvärt är utvisningen av Leo Ponzio för en ytterst tvivelaktig hands och de båda straffsituationerna. Lafita skulle haft straff i första halvlek och huruvida det verkligen var ett korrekt beslut att blåsa för belägenheten med Gavilan går att diskutera. Kvarstår gör det faktum att Texeira Vitienes valde att fria den mer självklara straffen och blåsa för en av betydligt mer tveksam karaktär.
Det i samband med en direkt felaktig utvisning gjorde att Zaragoza inte fick en rättvis chans.

AS menar vidare att domaren måste "ha hallucinerat" och pekar på samma avgörande situationer. Här tar man även upp Boatengs våldssamma spel: knytnävsslaget i ansiktet som knockade Contini men som Teixiera "missade" och sparken i magen på Bertolo; Boateng klarade sig utan varning i matchen när han borde blivit utvisad två gånger om.

PdA: Zaragoza kunde besegra Getafe, men det hade inte en chans mot den hemska Vitienes. Spelarna visar hjärta; solidaritet matchen igenom men solidaritet och hårt arbete är ingen garanti för framgång.

Ilsknast av dem alla är Kapten Gabi.
Han skändar inte orden då han säger: Domarinsatsen var en skam och inget mindre. Vad som värre är, är att det inte är första gången det drabbar oss, och som vi tappar nödvändiga poäng på grund av deras skandalösa missbedömningar. Ponzio blir orättvist utvisad och med tio man måste vi prioritera att spela på ett resultat som på grund av en bortdömd straff för Lafita redan är orättvist.
De hånar våra ansträngningar, de spottar på vårt arbete, det är vad de gör och de verkar inte ens ha vett nog att skämmas.
Med tanke på utvecklingen är vi trots allt nöjda över att vi lyckades få med oss en poäng, men rättvist känns det inte på långa vägar.

Hur kan det här få pågå, vecka ut och vecka in?
Vi ser det varenda omgång, hur en ensam domare förstör för ett lag, ibland båda, och alltid för publiken.
En liga som vill och som har alla fundamentala förutsättningar för att göra anspråk på att vara världens bästa (något den inte längre kan kallas med tanke på den dominans två lag tillåtits skaffa sig på alla de andras bekostnad) kan rimligtvis inte acceptera dylika domarmisstag på så regelbunden basis.
I en bransch som för länge sedan krossade den farliga kommersens gräns tordes det ändå finnas ett monetärt intresse (och just utfästelser om potentiella ökningar i kapital verkar hur sorgligt det än är vara det enda som i bästa fall kan medföra vissa förändringar) av att ha en högre domarstandard då detta gör fotbollen och helhetsintrycket mer attraktiva och i förlängningen drar mer publik, men icke.
Det får fortsätta.
Med dessa spillror stöttar jag mina ruiner.

 

 

Nina Ljung Fredman2010-11-23 10:42:00
Author

Fler artiklar om Zaragoza