La Batalla de Aragón: Ewerthon skämmer ut sig
Ztörzt, bäzt och vackrazt.

La Batalla de Aragón: Ewerthon skämmer ut sig

För Zaragoza i allt. Överallt.

2/2-10 Ewerthon skämmer ut sig

Ewerthon och Zaragoza har legat i luven på varandra länge. Det känns som att jag förklarat den bakomliggande anledningen minst tusen gånger, men jag gör det igen. Lite snabbt.
När vi gick upp i somras skulle det förhandlas om nya kontrakt. Skyttekungen Ewerthon, som briljerat i Segunda och vars avtal går ut nu den trettionde juni erbjöds en treårig förlängning. Fast det ville inte 29-åringen låta nöja sig med.
Fem år skulle han ha, plus en lön som överskrider det satta taket. En försäkring, med andra ord. Det gick klubben av skäl jag finner uppenbara inte med på. Det finns inget som säger att Ewer håller i fem år till, och ett lönetak finns där av en anledning.

Nåväl. Man beslutade sig alltså för att låta honom vara under hösten, att istället sälja honom när vintermarknaden öppnade, och mest har Ewer allt sedan lämnats utanför truppen. Marcelino gjorde helt rättt, Gay likaså.
2 straffmål har han lyckats klämma dit, 2 meningslösa inhopp.

När det stod klart att det blir Vicke Fernandez som tar över Real Betis efter att Tapia sparkats började snacket så. Vicke ville ha Ewer, han kallade Ewer en massa snälla saker, bland annat 'en av de bästa spelare jag någonsin arbetat med'.
Stora ord, från den gamle Zaragozatränaren, och klubbarna började tillsammans med spelaren förhandla. Det är vi bra på, Zaragoza och Betis. Vi känner varandra väl. Allt gick utan problem.
Ewerthon var, som man säger,' klar' för Betis

Bilden av en hjälte, och så rämnade fasaden.

Och så igår, fem minuter innan transferfönstret stängde, lät han meddela att han plötsligt motsätter sig, att han vägrar. Han kommer inte att flytta till Sevilla, kommer inte joina sina gamla polare Caffa, Sergio Garcia och Vicke Fernandez i Liga Adelante.
Bara sådär. 
När ingen tid längre fanns kvar för samtal. Han väntade tills minuterna runnit undan innan han slog till, innan han hämnades.
Men han straffar inte Zaragoza, inte Betis, inte egentligen. Han straffar sig själv, för nu står han där med byxorna nere och sin, ska vi kalla det?, 'sanna kvalitet' blottad.
Ewerthon har presenterat sig, och frågan är vem som vill ha honom nu.
Maken till oprofessionellt uppträdande får man leta länge efter.

Zaragozas officiciella hemsida publicerar en kommuniké där man ber Real Betis och presidenten Manuel Ruiz de Lopera om ursäkt, där man kallar Ewerthons agerande obegripligt.
Fast ja, egentligen är det alltför uppenbart vad det är han försöker göra.

Så skrumpnar bilden av Ewerthon ihop.
Han kan gå vart han vill i sommar. Zaragoza kan inte sälja honom och går miste om några välbehövliga miljoner.
Låt gå för det, nöjd så Ewer?
Det du själv går miste om däremot... din förlorade heder, ditt anseende, den högaktning och avgudan vi hyste för dig efter allt det du gjorde för oss förra säsongen sträckte sig bortom det man sätter pris på, den var ovärderlig.
Och den är borta nu.
Pengar går att skrapa ihop om man måste, men värdighet varken köper man eller säljer.
Vi vinner igen.
Det börjar bli vår grej.

Nina Ljung Fredman2010-02-02 10:10:00
Author

Fler artiklar om Zaragoza