Lagbanner
Euro-League mot Saint-Etienne

Euro-League mot Saint-Etienne

Efter raset mot Hoffenheim i söndags får laget en chans till snabb revansch ikväll hemma mot det klassiska franska laget. I söndags hade Mainz 4-1 i halvtid men efter en onödigt tagen utvisning av franske backen Bussman vek hemmalaget ner sig och matchen slutade 4-4.

Det är en lång skadelista i Mainz med hela sju spelare långtidsskadade. I ligaspelet saknas mest Danny Latza och Jairo Sampeiro. I Europa skulle vi behöva några fler spelare att varva runt på. Att Euroleague är en bonus är laget helt inställda på, ändå hoppas jag att vi satsar rätt tufft då gruppen ser överkommlig ut. Övriga lag i gruppen är Anderlecht och för mig helt okända Gabala. Tyvärr ser det inte ut att vara någon rusning efter biljetter och det är för mig en stor besvikelse, matcher mot välkända utländska lag i dessa sammanhang borde givetvis dra fulla hus. Ibland känns tysken lite väl provinsiell.

Någon preliminär laguppställning hittar jag inte utan kan endast spekulera. Jonas Lössl har varit klart godkänd i sina två inledande bundesliga matcher och bör få fortsatt förtroende. Jag kan tänka mig att Brosinski startar till höger i backlinjen och att Nico Bungert får årsdebutera istället för Leon Balogun. Jag tror att unge Suat Serdar får chansen på det defensiva mittfältet kanske för att vila Gbamin som har haft en lite jobbig start i ligan.

Offensivt finns det fler alternativ. Jag tror att Yunus Malli som den stjärna han är får spela och kanske tillsammans med omtalade nyförvärvet Gerrit Holtman. Jag var förvånad över att Muto inte fick speltid i söndags efter hans fina inhopp mot Dortmund. Ikväll bör både Clemens och Muto komma till start.

Min startelva: Lössl--Brosinski-Bungert-Bell-Bussman--Frei-Serdar--Clemens-Malli-Holtman--Muto

Matchen sänds på Eurosport 2, 19:00.

 

Bengt Kleijn2016-09-15 08:52:11
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....