Lagbanner
Fin seger mot Leipzig

Fin seger mot Leipzig

Mainz kom till start hemma mot Red Bull med ett kraftigt decimerat manskap då Corona härjar i truppen. Nio spelare sitter i karantän, däribland nyckelspelare som Boethius, st Juste och Onisiwo. Det ska vara svårt nog att slå RB med ordinarie manskap men med b-laget på bänken är det en liten bragd. 05 hade ett par tidiga hörnor och efter 13 minuter kom segermålet inprickat av Niakhete i en tilltrasslad situation direkt efter hörnspark.

Mainz strartade matchen energiskt och pressade på i första 20 minuterna. Mainz kom till spel med ordinarie målvakt Robin Zentner och den rutinerade trebackslinjen Niakhete, Bell och Hack. Från mitten av första halvlek till sista kvarten av andra pressade Leipzig på rejält. Mainz spelade både kyligt och uppoffrande försvarsspel. Alexander Hack är bättre än tidigare år och Niakhete har vuxit ut till en försvarsjätte. På flyglarna spelade Aaron Martin till vänster och nye Silvan Vidmer till höger, det verkar som att Martin blir kvar i klubben då Jonathan Meier blivit utlånad till Hansa Rostock. Aaron martin spelade förra säsongen på lån i Celta Vigo och är absolut en spelare att behålla. På mittfältet spelade Barreiro tillsammans med Niklas Tauer född 2001, en av Mainz egna produkter som redan ser ut att hålla i Bundesliga. Framåt Joanthan Burkhardt, nye Lee från Kiel samt sensationen Paul Nebel egen produkt endast arton år gammal och med en jätteinsats i denna viktiga match. Killen kämpade slet och var däremellan hejaklacksledare. På slutet var även 2-0 målet inne, efter hörna slog Hack till direkt på volley. linjemannen vinkade dock av för att hörna skulle varit skruvad bakom mållinjen, ett högst tveksamt domslut.

Att göra denna insats med så många ordinarie spelare borta måste ge råg i ryggen för ett lag som redan har gott självförtroende. Några buyen blev det inte förrän i slutminuterna då det inte fanns mycket på sagda bänk. En av de som fick koma in var Stephan Furstner 33 år gammal B-lagsspelare som nu gjorde debut i Mainz A-lag!
Man får dock hoppas att spelarna snart tillfrisknar på programmet står nykomlingarna Greuther Furth och Bochum. matchbilden kommer att bli annorlunda mot lag som vill kontra hellre än at föra spelet. men samtidigt nyttigt för framtiden att se vilken bredd det ändå finns i truppen och att de egna talangerna har en framtid i högsta ligan.

Bengt Kleijn2021-08-16 12:46:02
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....