Lagbanner
Fin start på årets säsong.

Fin start på årets säsong.

Ja att sätta rubriker är sådär, men det var länge sedan vi hade 7 poäng på de tre första matcherna och det oavsett motstånd. Så även om vi spelat Bochum, Union och Augsburg är det en bra start. Vi har också vunnit två matcher på bortaplan vilket vi knappt lyckades med på hela fjolårssäsongen.

De senaste åren har säsongerna inledningsvis varit minst sagt trevande så det finns en hel del att summera och se positivt på.

Bochum-Mainz 1-2
Då säsongen började väl tidigt för en människa med sen semester avnjöts denna match i hängmattan och på min ganska lilla mobilskärm. Då både Burkhardt och Widmer saknades kändes det som en svår match. Bosse S ändrade lite i uppställning då Burkhardt saknas och spelar med Onisiwo ensam på topp, nye storvärvningen Fulgini på det offensiva mittfältet tillsammans med Anton Stach. Den lagdel som ser väldigt svag ut är backlinjen med Hack, Bell och Leitsch den senare ny från just Bochum. Mainz inleder enormt starkt minst 4 öppna målchanser där t ex Stach borde ha nätat. men istället är det Onisiwo som inleder målskyttet i den 26e minuten. Efter ledningsmålet kommer en reaktion och den förre Mainzspelaren Kevin Stöger gör ett snyggt mål på lobb i minut 39, Stöger hade ett till mycket bra avslut.

Mot slutet av matchen tar Mainz åter tillbaka taktpinnen öser på och Onisiwo nickar in vinstmålet i den 77e. En mycket bra insats av laget i allmänhet men inte minst Onisiwo och den länge bortglömde Fernandes som fick hoppa in på högerbacken och som var dirigenten bakom det första målet. Fernandes är egentligen på transferlistan och har egentligen ingen plats i Bosses spelsystem men gjorde här en fin insats.

Mainz- Union 0-0

Denna match såg jag inte då jag och min dotter var på Borgholms mycket pittoreska biograf och såg Downtown Abbey filmen. Men enligt uppgift ett riktigt mittfältskrig mot Berlins stolthet. Widmer var tillbaka men inte Burkhardt och Fulgini petad.

Augsburg-Mainz 1-2

Åter hemma vid min TV fick jag se en bra match mot en av våra riktiga rivaler. Uppställningen var nog var som ska betecknas som ordinarie.
Zentner--Bell-Hack-Leitsch--Widmer-Kohr-Stach-Martin--Fulgini--Burkhardt-Onisiwo.
Dramaturgin följde precis matchen mot Bochum. Stark inledning mål i 31a Onisiwo snabb reaktion 1-1 i den 35e. Ett osannolikt konstmål av Demirovic som han aldrig kommer att upprepa. Stark forcering i andra halvlek av Mainz där Martin får lägga sin livs första straff i den 62 och missar! Det efter att Mainz målat på 46 försök i rad i Bundesliga. Nästa straff lägger Burkardt.

Vinstmålet nickas in ! I den 93e av Jae-Sung Lee. En moralisk viktig seger.

Slutsatser och Funderingar

I media sägs att Mainz letar efter en forward till en kraftfull spelare, jag anser att vi behöver en back till. Caci värvades in som vänstervinge och har knappt fått spela då Martin är kvar trots att det är sista året på hans kontrakt. Martin är strålande på allt utom straffar. Min slutsats är att Caci kommer att komma in som mittback, blir väl om inte förr så till Stefan Bells första avstängning. Robin Zentner är en mycketr bra målvakt, bara i Tyskland en sådan klasskeeper inte är i landslaget.

Floppen Fulgini. Det har inte sett bra ut alls för Ivorianen. Inget pressspel, inte involverad. Lee kan spela här eller Barreiro.

På lördag Leverkusen blir ett kraftfullt test mot ett förväntat topplag.

 

Bengt Kleijn2022-08-24 18:18:34
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....