Lagbanner
Kryss med lite flax (+ lite om Luxemburgsk språkkunnighet)
Den språkkunnige

Kryss med lite flax (+ lite om Luxemburgsk språkkunnighet)

Det har varit några lite tunga veckor nu, klara förluster mot Leverkusen och Hoffenheim och mitt i en kämpaseger mot Gladbach. Igår kväll var det hemma mot Hertha ett lag vi brukar ha rätt lätt för.

Jag fortsätter tjata, vår backlinje är ett stående skämt. Leitsch, Bell och Hack räcker inte till för Bundesliga! Här har Christian Heidl gjort ett dåligt jobb. I förra matchen mot Hoffenheim blev Hack utvisad efter ett försök till nacksving när han som vanligt kommit på efterkälken. Mot Hertha blev därför Silvan Widmer nerplockad i trebackslinjen. Vi har helt enkelt inte någon mer innerback i truppen. Widmer gör det givetvis lika bra som Hack. Istället får Fernandez fortsätta på högervingen. Den språkkunnige Barreirio gick in som sittande istället för Stach som fick nöta bänk. Den engelske kommentatorn påpekade att Leandro var ett språkgeni och att han själv knappt klarade ett språk. Nu är Barreiro från Luxemburg där unga normalt behärskar fyra språk (Luxemburgska, tyska, franska, engelska) plus eventuellt modersmål, Barreiros föräldrar är från Portugal, största immigrant landet i det lilla furstendömet. Det sjätte språket förblir dock en gåta.

Leandro får dessutom enormt god feedback från Bosse S för sin proffesionalitet som fotbollsspelare.

Vidare har vi Burkardt långtidsskadad efter ett brutalt påhopp från Akpoguma i förra matchen. Hur kan man få med vilje skada en motståndare och bara få gult? Det innebar att Lee fick starta. Vi inleder matchen rätt bra men blir upprullade rätt enkelt vid Herthas 1-0 mål i 30e på nick av Tousart.
Första halvlek går i östtyskarnas riktning men i andra är det nästan bara Mainz.  I halvtid går floppen Fulgini ut med skada och Mustapha kommer in, denne blir själv skadad i slutet av matchen.

Mainz trycker på och har en massa fina anfall dock bara något riktigt vasst avslut. På sista sparken lyckas inhopparen Caci frälsa laget. 

Man kan väl säga att vi har en himla massa mittfält och en jädrans fin keeper men saknar både försvar och anfall. Känns som bra med lite landslagsuppehåll nu.

 

Bengt Kleijn2022-09-17 09:43:45
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....