Svag insats efter uppehållet. Mainz-Köln 1-1

Första matchen efter landslagsuppehållet blev ett lågvattenmärke vad det gäller spelkvalitet. Med en hel del tur blev det till slut 1-1 med lite mersmak på slutet.

Mainz kom till start med samma lag man haft under de senaste omgångarna, st Juste är den enda ordinarie spelaren på skadelistan. Förhoppningarna var rätt höga efter vinsten mot Bieleld och krysset mot Gladbach.
Men Köln dominerade hela första halvlek och missade tre helt öpnna lägen. Duda har helt öppet mål och skjuter över, Kilian missar en öppen nick och Modeste har ett friläge. Mainz försvar är helt i spillror under större delen av matchen. Zentner är ute och cyklar och stackars Stefan Bell ser ut som det var 5 år sedan han slutade spela fotboll.
Men som så ofta på en kontring i minut 42 kommer Jonathan Burkardt loss, han skjuter inte i första läget utan stannar upp låter försvaren försvinna som en kråka i diket och lägger in ledningsmålet. Man tänker ofta detta varför stannar dom inte upp, gör en enkel stoppfint, just det gör Burkardt som nu är en riktig toppspelare.

Tyvärr kvitterar Özcan tidigt i andra halvlek men därefter blir det lite lugnare även om Köln fortsätter att ha ett stort bollinnehav. Med en halvtimme kvar har Mainz bytt ut hela sitt mittfält och då svänger också matchen. Köln kanske är tröttkört men bytena är ändå en positiv injektion. Barreiro kommer först in istället för en skadad Kohr i första halvlek men det är när Stach och Stöger byter av Boetius och Lee det ger effekt. På slutet är det bara Mainz och Burkardt har ett mycket bra läge att avgöra när Kilian dyker upp och räddar situationen.

Luca Kilian är på utlån till Köln från Mainz, han överglänser samtliga våra försvare, och jag antar tyvärr att det finns en låg utköpsklausul.