Lagbanner
Vill ha en ny mittback !

Vill ha en ny mittback !

Försvaret hade sin rotation förra säsongen, och det gällde främst problemet med att hitta rätt mittbackslås. Hur ser det ut inför denna säsong?

Stefan Bell hade inte sin bästa säsong förra året och mot slutet av säsongen var han (nog) på väg bort, han fanns inte ens med i truppen. Kaptenen Nico Bungert som nu gått i pension fick komma in och få en del speltid. Bungert har endast spelat för Mainz och debuterade 2006 i Zweite. Under många år var han och Bell det givna mittbacksparet. Nu är Alexander Hack och Moussa Niakhate de övriga mittbackarna, Niakhate köptes från Metz förra sommaren för 6 miljoner euro och har mer än fördubblat sitt värde, 23 åringen är given startman. En ny mittback är vad klubben vill ha, men värvningsbudgeten är förbrukad och nu avvaktar man en försäljning av Gbamin (mittfältare) för att kunna köpa denne nye mittback.

På högerbacken har vi kvar Daniel Brosinski han var i en svacka förra våren och ersattes då av Donati, som nu lämnat Mainz. In i stället har Ronael Pierre-Gabriel 21 åring från Monaco kommit, kan denne slå ut kultspelaren Brosinski? Jag är inte helt säker, Brosinski kan dock spela på båda kanterna.
På vänsterkanten regerar Aaron Martin nu utköpt från Espanyol, han är eftertraktad i Spanien men blir kvar i Mainz. Vi har alltså 6 backar i rotationen men behöver en till före seriestart. Niakhate tror jag har potential att utvecklas ännu mer denna säsong. Backlinjen ser ut att hålla god Bundesliga nivå även i år.

Bengt Kleijn2019-07-26 09:47:13
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....