Cech nära förlänging

Cech nära förlänging

Den gänglige burväktaren har varit klubbens förstaval sedan hans ankomst från Rennes 2004, och han är redo för att krita på ett nytt avtal med klubben. Men 29-åringen poängterar samtidigt att han i framtiden vill prova på lyckan i en annan liga.

Petr Cech har gjort knappa 240 matcher för Chelsea, och nu ser det alltså ut att bli ännu fler för matcher i Chelseatröjan för den tjeckiska landslagsmannen.

- Ja, jag tror att jag kommer skriva på ett nytt kontrakt och det kommer inte vara något problem, sade Cech till London Evening Standard.

- Det är mycket matcher under denna tiden av året, så vi kom överens om att båda parter skulle förbereda sig för förhandlingar och mötas och lösa kontraktsfrågan när tiden är kommen.

- Jag har varit här i sju år och har varit mer eller mindre given i startelvan, så jag stannar mer än gärna. Ända sedan jag var ung har jag velat spela i en klubb som är bland dem bästa i världen och Chelsea är med i världens bästa turnering, så jag har ingen anledning att lämna.

Med klubben under en rådande övergångsperiod, och ett antal äldre spelare anses vara överflödiga, har Cech ingen uppsåt att lämna klubben just nu. Men trots hans kärlek till klubben, kan han överväga en flytt i framtiden.

- Det är svårt att lämna världens bästa liga, och det är inte många lag på Chelseas nivå som letar efter en ny målvakt, förklarade Cech för.

- Om jag skulle vilja testa något nytt, är det i något lag som är på samma nivå som Chelsea. Man vet aldrig, allt händer fort inom fotbollens värld. Jag är 29 år och jag tror att det fortfarande finns tid för förändring, förklarade Cech för London Evening Standard.

Casper Danielssoncasper@chelseasweden.com2012-01-05 18:07:00
Author

Fler artiklar om Chelsea