Carroll till West Ham enligt BBC
Till West Ham enligt BBC.

Carroll till West Ham enligt BBC

Spekulationerna kring Andy Carroll har varit intensiva, men när Brendan Rodgers gick ut och berättade att Carroll visst kan spela i symbios med hans syn på fotboll var det nog fler som trodde att han skulle bli kvar. Enligt BBC är så inte fallet, utan West Ham, Liverpool och Carroll är överens om en flytt.

Sagan om Andy Carroll ser ut att få ett avslutande Liverpoolkapitel. Inga officiella uppgifter finns ännu, men BBC hävdar att ett avtal med West Ham är klart. Om dessa uppgifter stämmer betalar West Ham 2 miljoner pund för att låna spelaren det första året och därefter 17 miljoner pund med förutsättningen att West Ham klarar sig kvar i Premier League den här säsongen.

West Ham dök upp som intressent till Carroll efter att Liverpool tackat nej till ett bud från Newcastle. Många hävdade då att om Carroll skulle flytta så var det bara för att flytta hem till Newcastle, och West Ham skall inte ha varit intressant för spelaren över huvud taget. Detta trots att gamla lagkamraten Kevin Nolan numera är lagkapten i West Ham, och att Carroll, Nolan och Sam Allardyce, manager i West Ham, har samma agent.

Något verkar dock ha hänt, förmodligen i spelet bakom kulisserna, för det är sällan BBC hävdar något med denna bestämdhet utan att det finns grund för det. Om det är huvudstaden, vänskapen med Nolan, Allardyce fotbollsfilosofi (som skiljer sig från Brendan Rodgers dito på ungefär alla möjliga sätt) eller något annat får vi väl gissa i det här läget. Klart är dock att en sådan som Allardyce förmodligen dreglar över möjligheterna att utnyttja Carrolls styrka i luftrummet.

BBC fliker dock in att Carroll egentligen inte alls vill lämna Liverpool permanent, så exakt vad som händer efter det första året återstår också att se. Om West Ham går in och betalar Carrolls lön är också upphöjt i dunkel. I det här läget kanske det är bäst att konstatera att vi vet egentligen inte någonting alls, men att Carroll förmodligen spelar fotboll i en annan klubb än Liverpool den här säsongen och att mycket talar för att den klubben är West Ham.

Björn Grafström2012-07-30 20:50:09
Author

Fler artiklar om Liverpool