Vitality Stadium, 2023-11-01 20:45

Bournemouth - Liverpool

Inför: Bournemouth – Liverpool

Inför: Bournemouth – Liverpool

Ligacupen är tillbaka och Liverpool gästar Bournemouth nere på de brittiska öarnas sydkust. Kommer ”the magic of the cup” vara temat eller blir det en planenlig seger för bortalaget?

Matcherna duggar tätt och efter en vecka med nya vinster i ligaspelet och ute i Europa så hoppas morgondagens bortalag surfa vidare på segervågen. För att ta sig vidare i ligacupen och därmed säkra en plats i kvartsfinal så behöver Bournemouth besegras.

Liverpool tog i söndags en oerhört bekväm seger mot Nottingham Forest hemma på Anfield och behåller därmed sin plats i Premier Leagues toppskikt. Den trevliga trepoängaren blev dock överskuggad av de otrevliga nyheterna om kidnappningen av Luis Diaz båda föräldrar. Mamman fritogs relativt snabbt men pappan är i skrivande stund fortsatt försvunnen. Diaz fanns inte med i truppen och lär inte göra det så länge pappans status är osäker. Colombianens vara eller icke vara i Liverpools spelartrupp är dock oerhört oviktigt i sammanhanget och vi kan bara hoppas att hans pappa får komma hem välmående.

Bournemouth har haft en tung säsongsstart men lyckades i helgen bärga säsongens första ligavinst när man besegrade bottenkonkurrenterna Burnley hemma på Vitality Stadium. Ligacupsspelet har gått desto bättre, dock mot motstånd i lägre serier då Swansea och Stoke avfärdats på vägen till morgondagens match. Körsbärens fans hoppas nog att laget får lite vind under seglen efter helgens trepoängare och att de kan störa förhandsfavoriterna Liverpool.

Jag förväntar mig en luftad trupp från Liverpools sida där jag inte blir förvånad om spelare som Mohamed Salah, Virgil van Dijk och Dominik Szobozslai kanske inte ens finns med på bänken. Jag tror och hoppas att spelare som Jarell Quansah och Luke Chambers får en plats i startelvan och ges en chans att visa upp sig. Ben Doak verkar också ha överkommit sin muskelskada och förhoppningsvis kan även skotten ges några minuter.

På skadelistan infinner sig spanjorerna Stefan Bajcetic och Thiago i vanlig ordning tillsammans med Andrew Robertson. Hemmalaget saknar en handfull spelare i form av Tyler Adams, Ryan Fredericks, Emiliano Marcondes, Neto och Marcos Senesi är tveksam.

Vad? Åttondelsfinal i Ligacupen mellan Bournemouth och Liverpool

Vart? Vitality Stadium

När? 20.45, onsdag

Kanal? Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-10-31 18:08:00
Author

Fler artiklar om Liverpool