2020-10-31 18:30

Liverpool - West Ham

Inför: Liverpool - West Ham United

Inför: Liverpool - West Ham United

Det stundar ny hemmamatch i ligaspelet för The Reds som får besök av West Ham under lördagskvällen. Ett bottentippat Hammers har inlett säsongen bättre än väntat och har bland annat stulit poäng mot både Tottenham och Manchester City. Det kan bli en lurig nöt att knäcka för ett Liverpool med stora mittbacksbekymmer.

Nog för att det är tidigt in på säsongen men de allra flesta experter trodde nog att West Ham skulle vara i ett sämre tabelläge än den mittenplacering de för tillfället huserar på. Efter två imponerande och klara segrar mot Wolverhampton hemma samt Leicester borta så hämtade de som bekant upp ett 0-3 underläge borta mot Tottenham under matchens lite drygt sista tio minuter. David Moyes verkar ha fått skutan på någorlunda rätt köl så långt in på säsongen. En tung och kraftfull Michail Antonio har sett fin ut i säsongsinledningen och är väldigt viktig för West Hams spel. Han var länge ett frågetecken inför lördagens tillställning men enligt de senaste rapporterna så verkar han trots allt komma till spel, vilket helt klart är sköna nyheter för The Hammers om de ska ha en chans att störa Liverpool.

Som vanligt när det pratas om West Ham nu för tiden så är ägarna David & Davids vara eller icke vara ständigt på tapeten. Trots massiv och växande kritik från de flesta supportar efter bland annat uteblivna investeringar i speltruppen så verkar de ändå inte vilja sälja klubben. En följetong vi lär få höra mer av, var så säkra.

I Liverpoollägret så pratas det mest om den växande skadekrisen på mittbacksfronten. När van Dijk nu troligtvis blir borta resten av säsongen och med Joël Matips återkommande skadeproblem har Fabinho vikarierat som mittback bredvid Joe Gomez i de senaste matcherna. Som om inte van Dijks och Matips bortfall vore nog skadade sig även Fabinho i veckans Champions League match mot Midtjylland. Han uttgick efter knappa halvtimman med en muskelskada i baksida lår, en skada som brukar innebära en frånvaro på 3-4 veckor. I lördagens match lär vi få se Gomez bilda mittbackspar med antingen unge Rhys Williams som imponerat när han fått chansen eller så tar kapten Henderson klivet ner från sin mittfältsposition.

I övrigt är Naby Keita och Thiago osäkra kort inför samtidigt som Alex Oxlade-Chamberlain definitivt missar matchen. Vi lär få se supertrion Salah, Mané och Firmino återvända till startelvan efter att de fått vila under stora delar av matchen mot Midtjylland i veckan.

Det gäller för The Reds att steppa upp i nivå och intensitet jämfört med de senaste matcherna där framför allt matchen mot Midtjylland var ett sömnpiller, annars är känslan att det kan bli en obehaglig match på Anfield under lördagskvällen.       

Vad? Liverpool-West Ham, Premier League

Vart? Anfield, Liverpool

När? 18.30, Lördag

Kanal? Viaplay

 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2020-10-30 19:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool