Anfield, 2022-05-22 17:00

Liverpool - Wolves

Inför: Liverpool - Wolves

Inför: Liverpool - Wolves

Tappar Manchester City poäng i sista omgången har Liverpool ett gyllene läge att ta klubbens tjugonde ligatitel. Men då måste man själv göra jobbet och slå vargarna från Wolverhampton hemma på Anfield.

Den där 1-1-matchen hemma mot Tottenham Hotspur den 7 maj sved ännu lite mer när Manchester City gick och tappade poäng borta mot West Ham förra helgen. Vinst mot Tottenham och Liverpool hade suttit i pole position inför ligaavslutningen, nu behöver man istället hjälp från Steven Gerrards Aston Villa som åker till Eastlands för att försöka sabba det planerade titelfirandet. 

Men vi fokuserar på Liverpools match och på Wolverhampton Wanderers som står för motståndet. Bruno Lages mannar har klättrat fem placeringar (från trettonde till åttonde plats) i tabellen från förra säsongen och tagit sex poäng mer med en match tillgodo. Åttonde plats är väl någonstans där Wolves ska ligga. Samtidigt känns det som att mer än hälften av lagen i Premier League är lag som ska “ligga åtta någonstans” så att faktiskt göra det är bra gjort. 

Formen hos Wolves då? Ganska svag, är svaret. Man har inte vunnit sedan Aston Villa hemma den 2 april. Sedan dess är 2-2 på Stamford Bridge enda ljusglimten i en rad förluster. 
 

Wolves fem senaste
Norwich City (h) 1-1 15 maj
Manchester City (h) 1-5 11 maj 
Chelsea (b) 2-2 7 maj 
Brighton & Hove Albion (h) 0-3  30 april 
Burnley (b) 0-1 24 april 

Wolves saknade tre spelare till den senaste matchen mot Norwich. Försvararen Max Kilman (ankel), Nelson Semedo (hamstring) och Matija Sarkic (axel) var alla otillgängliga. 

I Liverpool är formen desto bättre. Man tog säsongens andra stora titel förra helgen när man vann mot Chelsea efter straffar i FA-cupfinalen. Nu har en stor del av truppen vunnit allt med klubben. 


Liverpool går för säsongens tredje stora titel imorgon eftermiddag. 

I tisdags valde Jürgen Klopp att rotera friskt i elvan med hela nio nya namn från start från cupfinalen. Nathan Redmonds 1-0-mål för Southampton väckte Reds som vände matchen efter mål av Takumi Minamino och Joël Matip. Ett styrkebesked från Liverpool som kunde vila flera av sina viktiga spelare inför ligaavslutningen och den kommande Champions League-finalen mot Real Madrid. 

Skadeläget ser ut enligt följande: Joe Gomez som klev av i halvtid nere i Southampton med en underkroppsskada väntar på svar efter en röntgen. Men av Klopp att döma rör det sig inte om någon allvarligare skada. Mo Salah, Fabinho och van Dijk byttes alla ut i finalen mot Chelsea. Klopp säger att läget ser bra ut men att han inte vet om de kan spela imorgon. Mycket möjligt att någon av dem vilas inför CL-finalen. 

Vi avslutar med att kolla på Liverpools facit i ligasäsongens sista match de senaste åren.
 
Crystal Palace (h) 2-0 23 maj 2021
Newcastle United (b) 3-1 26 juli 2020 
Wolves (h) 2-0 12 maj 2019
Brighton & Hove Albion (h) 4-0 13 maj 2018
Middlesbrough (h) 3-0 21 maj 2017 

Det ser lovande ju ut. Problemet är att Manchester Citys också gör det…
 
Everton (h) 3-0 23 maj 2021
Norwich City (h) 5-0  26 juli 2020
Brighton & Hove Albion (b) 4-1 12 maj 2019
Southampton (b) 1-0 13 maj 2018 
Watford (b) 5-0  21 maj 2017 

Vad? Liverpool - Wolves i Premier Leagues sista omgång 

Var? Anfield, Liverpool 

När? 17:00, på söndag 

Kanal? V Sport Extra/Viaplay





 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-05-21 17:14:10
Author

Fler artiklar om Liverpool