Klubbledningen lyssnade, Solskjaer stannar

Klubbledningen lyssnade, Solskjaer stannar

"Please don’t take my Solskjaer away” skanderar Stretford End och på torsdag morgon kom beskedet så många har väntat på: Ole Gunnar Solskjaer, som gjort succé sedan han tillträdde som tillfällig tränare i december, presenterades som ny permanent tränare för klubben i och med ett nyskrivet kontrakt som sträcker sig över de tre kommande åren.

Spekulationerna har varit många sedan José Mourinho fick lämna klubben i förtid den 18 december. Många höjde nog ett ögonbryn när Solskjaer presenterades som tillfällig tränare. Få trodde nog att norrmannen, med fina meriter från Tippeligan men även 9 svaga månader i Cardiff City, skulle vara aktuell för någon längre anställningen. Men resultaten talar för sig själv. Och då pratar jag inte om hur laget tagit sig förbi PSG i Champions League-slutspelet och nu slåss om den topp-3 placering som var helt utom räckhåll i vintras. Nej, jag pratar om resultaten utanför planen.

Klubben upplever vad som bara kan beskrivas som sin största harmoni sedan Sir Alex Ferguson la hårtorken på hyllan 2013. Spelarna är glada och levererar på den nivå de kan, talanger ges chansen till speltid, motståndarna har en nyfunnen respekt och fansen har en optimistisk framtidstro. Förändringarnas vindar har blåst in över drömmarnas teater.

Solskjaer själv hymlar inte om att det slitna uttrycket ”det här är något jag alltid drömt om” aldrig har passat så bra som för denna situation. ”Det må ha varit naivt, men det här har varit mitt mål långt innan december” berättar Solskjaer på sin presskonferens.

Vad gäller målsättning är det glasklart att en topp-4 placering i Premier League är högsta prioritet för resterande delen av säsongen. Men bortom det är det ingen tvekan om att Manchester United ska konkurrera om de största titlarna både på det nationella och kontinentala planet: ”Jag har mål: jag vill ha ett lag som jobbar hårdast och har det bäst tränade spelarna. Det kommer ge resultat.

Avsikten är även att Mike Phelan (assisterande tränare) och den nuvarande tränarstaben även de ska fortsätta över kommande säsonger. Men där är inte alla kontrakten på plats ännu, men förväntas lösas inom kort.

Tills dess kan vi alla värma upp stämbanden och förbereda oss på en förhoppningsvis lång och framgångsrik epok med ”Ole at the wheel”.

Det känns bra, väldigt bra.

Gustav Kulle2019-03-28 22:29:46
Author

Fler artiklar om Manchester U