Liverpool - Hertha BSC 3-4: van Dijk och Gomez tillbaka när Reds föll

Berlinarnas Stevan Jovetic stal showen när Liverpool föll mot Hertha i Innsbruck.

Liverpool inledde oinspirerat på Tivoli Stadion i Österrikiska Innsbruck - en arena som ger dåliga vibbar för oss svenskar, det var nämligen här som blågult förlorade mot Spanien och Ryssland och trillade ut ur gruppspelet i EM 2008 på ett bananskal - utöver ett lovande avslut från höger från Mo Salah och en nick från Sadio Mané hade man inte lyckats skapa något att skriva hem om när Berlinarna tog ledningen efter tjugo minuter.

0-1 var en markeringsmiss. 0-2 kunde de röda (och framför allt inte Caoimhin Kelleher i LFC-målet) däremot inte göra så mycket åt. Kommer ni ihåg Zlatans kanon mot Ungern i VM-kvalet 2005 har ni en ganska bra bild av Suat Serdars lyckoträff från nästan ingen vinkel alls.

Liverpool skulle dock komma tillbaka in i matchen. Först genom Mané som efter förarbete från Kostas Tsimikas (som gör en förtroendeingivande försäsong) hittade nätet med högertoffeln och sedan genom Takumi Minamino som framklackad av Salah rullade in kvitteringen några minuter från pausvilan.

Jürgen Klopp roterade friskt efter paus och gav Virgil van Dijk och Joe Gomez sina så framemotsedda första minuter efter flera månaders skadefrånvaro och rehabilitering. Men det var en annan inhoppare som skulle stjäla showen i den andra halvleken och han spelar inte i Liverpool.

Stevan Jovetic gjorde sin debut för sin nya klubb sedan flytten från Monaco och levererade från the get-go. I den 66:e minuten tog han vara på ett missförstånd mellan Nat Phillips och Neco Williams i Liverpool-försvaret och nickade säkert in 3-2. Tjugo minuter senare tråcklade han sig förbi van Dijk som hade svårt att hänga med och lyfte in fyran. Alex Oxlade-Chamberlains tröstvolley till 4-3 räckte inte och Liverpool inkasserade sin första förlust för säsongen.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-07-29 22:18:48