Nystart för CSS

Nystart för CSS

Ny styrelse ska föra CSS framåt.

*Observera att denna artikel publicerades våren 2019 inför sjösättningen av den nya styrelsen*

I samband med att säsongen lider mot sitt slut sjösätts nu en ny styrelse som tar över ansvaret för supporterföreningen och dess utveckling framåt. 

Sedan Peter Tjärnström tidigare under våren meddelade sin avgång, och Patrick Dadi kort därefter även han tackade för sig, har arbetet med att staka ut färdriktningen för supporterföreningen pågått. Vi är nu glada över att kunna informera er om den nya styrelsekonstellationen och våra planer för föreningen. 

I ett försök till att få till en föreningsdemokratiskt process till tillsättandet av den nya styrelsen presenterades ett förslag på konstellation för en dryg månad sedan. Denna konstellation skulle innebära att Daniel Joannou och Oscar Karlström skulle ta platser i styrelsen och vi uppmanade medlemmar att höra av sig kring hur förtroendet kring detta upplägg var. Vi är tacksamma att så många hörde av sig och bedömning gjordes att konstellationen hade stort förtroende bland medlemmarna i föreningen vilket gjorde oss trygga i att bygga vidare på den modell. 

Styrelsen som ska ta CSS in i framtiden består av:
Ordförande: Daniel Joannou
Biljettansvarig: Oscar Karlström
Medlemsansvarig: Niklas Isaksson
Ledamot: Mattias Henriksson

Förutom Daniel Joannou och Oscar Karlström, som är kända ansikten inom CSS och som presenterades mer ingående i artikeln i april som ni kan läsa här, går Niklas Isaksson och Mattias Henriksson in i styrelsen. Niklas är 36 år och bor i Sandviken med fru och två barn och har arbetat för CSS med olika redaktionella roller sedan 2011. Mattias är 31 år och bor i Gnosjö med sin sambo som väntar deras första barn och har arbetat för CSS som redaktionsmedlem i ett och ett halvt år. Han har under denna tid skrivit över 600 artiklar, däribland fleratlet djupa reportage om Chelseas historia, och han har medverkat regelbundet i CSS-Podden som löpt under säsongen. 

Visionen och stadgar
- CSS ska ha som mål att representera och inkludera svenska Chelseasupprotrar
- CSS ska verka för att hålla svenska Chelseasupportrar ajour med rapportering kring vårt lag i artiklar, matchrapporter, krönikor, podd och linkande inslag, med utgångspunkt från vår hemsida på SvenskaFans.  
- CSS syftar till att värna om vårt platinamedlemskap och dess unika möjlighet till matchbiljetter. Biljetthantering ska ske på pålitliga grunder.
- CSS vill styrka banden svenska Chelseasupprotrar emellan genom minst en årlig medlemsresa men också genom årliga träffar på svensk mark i samband med matcher. 
- CSS ska verka för att bygga vidare på det goda rykte man har i England genom att stärka banden med våra lokala Chelseavänner. 
- CSS ska verka med transparens och öppenhet. Medlemmars intressen ska tas tillvara på i föreningsdemokratisk anda och frågor ska besvaras så fort som möjligt.
- Medlemskap i föreningen ger en rätt att nyttja CSS:s biljettjänst (för detta krävs även medlemskap i True Blue), en medlemsgåva samt en medlemstidning som ges ut på våren. Medlemskaps sluts på årsbasis (löpande över en given säsong) och pengar genererade genom medlemskapen ska återinvesteras i föreningen genom att täcka upp för föreningens kostnader i produktion av gåva samt medlemstidning, kommunikation, resor, marknadsföring och andra omkostnader relaterade till driften av föreningen i enighet med dess vision.  
- Medlemmar i CSS:s ledning kommer att bli Chelseas officiella supporterklubbsrepresentanter och med det ansvaret kommer fritt True Blue-medlemskap samt möjlighet att köpa biljett för personligt bruk till eventuella cupfinaler i enlighet med riktlinjer från Chelsea. Medarbetare i CSS kommer att ha rätt till en kostnadsfri matchbiljett samt resebidrag som fastställs av styrelsen. 
- CSS är en politiskt obunden supporterförening och tar avstånd från våld, rasism och diskriminerande budskap

Med en utstakad vision som grund påbörjas arbetet att föra CSS framåt. Rollfördelningen är uttalad och tydlig för styrelsen som ser fram emot uppgiften att göra CSS till en bättre, effektivare och mer seriös supporterförening. Vi kommer att arbeta löpande för att föra föreningen framåt men kan redan nu avslöja flera nyheter och satsningar inför kommande säsong.

Nyheter för säsongen 2019/20
- Lansering av Swish som betallösning. Du kommer på ett enkelt och smidigt sätt kunna betala för såväl ditt medlemskap samt för dina biljetter genom detta smidiga betalmedel. BG-betalning kommer även det att finnas kvar. 
- Tryggare biljetthantering (mer info kommer i en separat artikel i början av juni)
- Medlemskort med namn som på ett säkrare sätt kommer binda dig till ditt unika kort.
- Större satsning på den årliga medlemsresan. 
- Medlemstidning som kommer ut under pågående säsong. 
- Snabbare och mer pålitlig kommunikation. Har ni som medlemmar frågor ska vi svara på dem så fort som möjligt.
- Bolagstämma på vid säsongens slut, dvs våren 2020.
- Ekonomisk transparens med redovisning vid säsongens slut av kostnader och intäkter.
 
Fler förbättringar och och förändringar kommer att presenteras allt eftersom. 

Vi vill även passa på att säga att medlemsregistreringen för säsongen 2019/20 redan nu är öppen.

>>Mer info om hur du blir medlem i CSS får du genom att klicka här!

Avslutningsvis vill vi säga att vi ser fram emot denna nystart av föreningen. Vi är engagerade, taggade och övertygade om att vi har vad som krävs för att lyfta föreningen till nästa nivå, där den hör hemma.

/
Daniel Joannou
Oscar Karlström
Niklas Isaksson
Mattias Henriksson

CSS-STYRELSEN2019-05-27 10:15:00
Author

Fler artiklar om Chelsea