Officiellt: Demba Ba klar för Chelsea
Januarifönstrets första värvning för Chelsea.

Officiellt: Demba Ba klar för Chelsea

Inte helt oväntat så blev senegalesen Demba Ba årets första värvning, som skrivit på ett 3,5 år långt kontrakt med klubben.

Efter Daniel Sturridges övergång till Liverpool och nyheten om att Chelsea hade aktiverat Demba Bas övergångsklausul så var det bara en tidsfråga innan det att han skulle bli klar. I Ba så får Chelsea nu en stark och målfarlig anfallare som de senaste året visat att han klarar av att prestera utmärkt i England och Premier League.

Demba Ba är 27 år och född i Frankrike, men representerar Senegals landslag. Han växte upp i Saint-Valery-en-Caux i de norra delarna av Frankrike som den näst yngste av sju syskon. Han representerade klubbarna Rouen och Mouscron innan han 2007 skrev på för den tyska klubben Hoffenheim. Där gjorde han 37 mål på 97 starter innan han i januarifönstret 2011 skrev på för West Ham United.

När West Ham samma säsong åkte ur Premier League som kunde Ba lämna klubben gratis med hjälp av en klausul i dennes kontrakt. Valet föll på Newcastle United där han gjorde 29 mål på 54 framträdanden. Dessa mål gör att han, sedan februari 2011, bara har två övermän bland målskyttarna i Premier League. Van Persies 56 och Rooneys 43 är de enda som slår Demba Bas 36.

Ba kommer att kunna spela för Chelsea i helgens match i FA Cupen mot Southampton, men kommer inte att kunna spela i Europa League då han redan representerat Newcastle i årets turnering. Ba kommer bära nummer 29 och har alltså skrivit på ett kontrakt på 3,5 år. Chelsea har valt att inte redovisa transferssumman men den tros ligga på runt £7 miljoner.

Avslutningsvis vill jag å redaktionens vägnar välkomna Demba Ba till klubben och önska honom all lycka till. Intervju och det fullständiga uttalandet från Chelsea finns på klubbens officiella hemsida.

Källa: chelseafc.com

Simon Thellsson2013-01-04 13:18:03
Author

Fler artiklar om Chelsea