PL-VD förvissad om spel i juni

PL-VD förvissad om spel i juni

Richard Masters säger att Premier League fortsatt är övertygade om att det kommer att vara tryggt att återuppta ligaspel i juni.

Den här veckan var Liverpoolspelarna tillbaka på Melwood i ett upplägg med två pass per dag där spelarna under respektive pass fördelas över flera planer så att det bara är 3-4 stycken per grupp.

Under söndag och måndag genomfördes tester av 748 spelare och ledare i Premier League (Norwich City testades på tisdagen och ingick inte i den siffran). En spelare och två ledare i Watford samt Burnleys assisterande manager Ian Woan utgjorde fyra av de sex personer som bekräftades smittade med följd att de sattes i sju dagars självkarantän. De övriga två personer som testade positivt har inte offentliggjorts.

The Telegraph rapporterar att en ny testrunda har genomförts under torsdag och fredag den här veckan och att resultaten kommer att kommuniceras under helgen.

Premier Leagues VD Richard Masters är nöjd med hur saker och ting har utvecklats efter den första uppstarten efter det två månader långa uppehållet.

”Vi har tagit det första steget. Det är stort för alla, inklusive fansen, att se spelarna tillbaka på träningsanläggningarna.

Vi är så säkra som vi kan vara att vi kommer igång igen med matcher i juni.

Vi skulle inte ha tagit det här första steget med att ta tillbaka spelarna i träning om vi inte var övertygade om att vi har skapat en trygg miljö för dem.”


Medan det första steget med träning i små grupper förväntas nästa steg i upptrappning som inkluderar kroppskontakt möta större motstånd.

”Det här är steg ett och vi måste vara säkra på att ha alla på plats innan vi går över till träning med full kroppskontakt.

Vi anser att det är säkert att återvända men måste respektera de spelare som inte känner sig trygga. Själv hade jag känt mig trygg att börja träna igen.”


Masters säger vidare att Premier League hoppas att matcherna ska kunna spelas på lagens ordinarie arenor, något som ligan diskuterar med myndigheterna.

”Jag tror verkligen att vi kan vädja till supportrarna att inte trängas utanför arenorna eller samlas hos varandra, något som går emot regeringens riktlinjer.”

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-05-23 20:08:03
Author

Fler artiklar om Liverpool