Polisledningen manar till lugn efter nattens firande

Polisledningen manar till lugn efter nattens firande

Efter att Liverpoolfans trots rådande pandemi samlades i stora grupper och firade ligaguldet, något som ledde till att tio personer arresterades, uppmanar polisledningen till ett mer återhållsamt firande framöver.

Efter att ha tvingats få vänta 30 år på ett ligaguld släppte hämningarna för Liverpoolfans som slöt upp utanför Anfield och i olika större grupperingar på stan samlades för allt annat än covid-19-lämpligt firande.

Vi får hoppas att det inte blir långtgående och långsiktiga konsekvenser vad gäller smittospridning av det som på kort sikt ledde till arrestering av tio personer för brott mot ordningen.

Det här var naturligtvis inte i närheten av antalet firande Liverpoolbord vi hade sett under normala omständigheter, men en funktionell chef i polisledningen (Assistent Chief Constable) Rob Carden uppmanade ändå fansen att göra det rätta under de kommande dagarna.

”Jag skulle vilja gratulera Liverpool FC till en välförtjänt ligatitel och tacka alla tusentals fans över hela Merseyside som firade ligaguldet hemma. Det stora flertalet kände att det här inte var tidpunkten för stora folksamlingar och valde att fira händelsen i en trygg omgivning. Dessa har staden grund att vara stolta över.

Dessvärre har vi hela den här nedstängningsperioden sett att det inte är alla som följer reglerna. Även om det stora flertalet uppträder korrekt noterade vi att en mängd personer samlades utanför Anfield. I dessa dagar uppmanar vi supportrarna att göra det riktiga och fira på egen hand med sin familj.

Som alla vet har Merseyside haft många koronasmittade och vi måste göra det vi kan för att förhindra ytterligare smittspridning och dödsfall i området.”


Källa: Sky Sports

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-06-26 23:09:00
Author

Fler artiklar om Liverpool