Premiärdags: Salahs galna facit • Samtliga målskyttar

Premiärdags: Salahs galna facit • Samtliga målskyttar

Om bara två dagar är det dags för återstarten av Premier league. Liverpool ställs i första matchen mot nykomlingen Fulham. Inför återstarten har LFC-redaktionen kollat hur det har sett ut under de tidigare säsongspremiärerna under Jürgen Klopp.

Så såg elvan ut i den första premiären
Det såg lite annorlunda ut i den första premiären under Klopp, än vad det gör just då. Så här såg elvan ut då:
Mignolet – Clyne, Lovren, Klavan, Moreno – Lallana, Henderson, Wijnaldum – Mané, Firmino, Coutinho.
Som de flesta av er kanske minns så vann Liverpool den händelserika matchen mot Arsenal med 4–3. Detta efter bland annat en magisk frispark av Philippe Coutinho och ett vackert debutmål av en viss Sadio Mané.

Mohamed Salahs otroliga facit
Sedan den egyptiske anfallaren Mohamed Salah anlände till Liverpool inför säsongen 17/18 har han spelat totalt fem premiärer. Det har blivit mål i samtliga, vilket han är ensam om att ha lyckats med. Totalt har Salah gjort sju mål på sina fem premiärer, med ett hattrick mot Leeds som höjdpunkt. Det återstår att se om han kan fortsätta sin fina trend i premiärer.

Nykomlingstrenden
Jürgen Klopps första säsongspremiär mot för Liverpool blev en tuff uppgift, Arsenal på Emirates stadium. På den senaste tiden har det dock varit betydligt enklare uppgifter som har inlett säsongen för de röda. Fulham väntar som bekant i årets premiär och det är fjärde gången i rad som Liverpool ställs mot en nykomling. I de tidigare fallen har Norwich städats av två gånger om med 4–1 respektive 3–0 samt Leeds med 4–3.

Målglada Liverpool
Något som har varit tydlig i alla premiärer de senaste åren är att de rödklädda gör väldigt mycket mål. Sammanlagt har det blivit 22 mål på de 6 premiärerna under Klopp. Laget snittar 3.6 mål per premiär så räkna med en målfest på Craven Cottage under lördagen. Den som gjort flest av alla är så klart Salah med sina sju. Näst flest har Sadio Mané gjort med fyra. Överlag har Liverpool även ett väldigt positivt facit i premiärerna med bara en oavgjord match och resten segrar.

Skytteligan i premiärmatcher under Jürgen Klopp
Salah 7
Mané 4
Coutinho 2
Firmino 2
Van Dijk 2
Lallana 1
Daniel Sturridge 1
Origi 1
Jota 1

Samtliga premiärer under Klopp
Arsenal 3–4
Watford 3–3
West Ham 4–0
Norwich 4–1
Leeds 4–3
Norwich 0–3

 

Hugo Levinsson@Hugolevinsson2022-08-04 20:24:00
Author

Fler artiklar om Liverpool