Senaste Liverpoolupplagan Peps värsta motståndare i karriären

Senaste Liverpoolupplagan Peps värsta motståndare i karriären

”Den tuffaste motståndaren jag någonsin har ställts mot under min karriär är Liverpoolupplagan från de två senaste säsongerna.” Så säger Pep Guardiala i en intervju med DAZN.

Jürgen Klopp är den ende managern som har plusstatistik på Pep Guardiala med nio vinster och åtta förluster på nitton möten med spanjoren. Pep har ännu inte varit med och besegrat Klopps Liverpool på Anfield trots fem försök.

”Om du låter dem få övertaget låser de in dig på en liten ytan och du kan inte komma ut. När du har övertaget, hittar de utrymmen att löpa in på som inget annat lag gör. De är också mycket snabba på att jobba hemåt och starka strategiskt. Deras spelare har enorm mental styrka. Klopp är den rival som jag har lagt mest tankeverksamhet på hur jag ska besegra.

Jag har alltid sagt att Real Madrid varit en hård motståndare i min karriär och de hjälpte mig att bli en bättre tränare med tuffa matcher och konkurrensen med José Mourinho, Manuel Pellegrini och andra tränare de hade.

Frågar du mig vilken den svåraste rivalen att möta har varit är det dock Liverpool. Under mina första år här i England var Liverpool svagare och Real Madrid starkare. I nuläget är det här Liverpoollaget det svåraste jag ställts mot i min tränarkarriär."


Den finns en väldigt tydlig hemma/borta-faktor i mötena mellan Klopp och Guardiola. Under deras gemensamma tid i Tyskland vann de fyra gånger var, samtliga på hemmaplan och i England har Klopps Liverpool fyra vinster och en oavgjort på fem hemmamatcher mot Manchester City.

Så här har mötena mellan Jürgen Klopp och Pep Guardiola slutat i England.

2016/17
Liverpool 1-0 Manchester City – Premier League
Manchester City 1-1 Liverpool – Premier League

2017/18
Manchester City 5-0 Liverpool – Premier League
Liverpool 4-3 Manchester City – Premier League
Liverpool 3-0 Manchester City – Champions League
Manchester City 1-2 Liverpool – Champions League

2018/19
Liverpool 0-0 Manchester City – Premier League
Manchester City 2-1 Liverpool – Premier League

2019/20
Liverpool 1-1 Manchester City, 4-5 på straffar – Community Shield (Wembley)
Liverpool 3-1 Manchester City – Premier League
Manchester City 4-0 Liverpool – Premier League
 
Källa: Goal.com

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-08-01 18:41:40
Author

Fler artiklar om Liverpool