Spelarbetyg efter Atalanta - Liverpool 0-5

Diogo Jota hade lekstuga med Atalantaförsvaret när Liverpool åkte till Bergamo och lämnade med en 5-0-seger.

Alisson Becker 3
Såg lite skakig ut i inledningen där han bland annat höll på att tvåla in en boll. Växte dock in i matchen och stod i den andra halvleken för ett gäng bra räddningar när Zapata bröt igenom bortaförsvaret.

Trent Alexander-Arnold 4 (ut ’82)
Serverade Jota till dennes första mål och hjälpte till bra i defensiven. Kom runt bra ute till höger och var säker i passningsspelet.

Rhys Williams 4
Ännu en stabil insats från den unge engelsmannen som skötte sig bra jämte Gomez. Otroligt imponerande från Liverpooldefensiven som inte släppt in ett enda mål under de här tre första CL-matcherna. Detta utan skadade Virgil van Dijk och Fabinho.

Joe Gomez 4
Försvaret sattes under lite press från Atalanta under de första tio minuterna men efter det var det lugna gatan för Joe Gomez och kompani som spikade igen framför Alisson. En helgjuten insats från den vindsnabbe engelsmannen.

Andy Robertson (ut ’65) 4
Lika stabil som vanligt. Håller en hög lägstanivå och droppar sällan under en trea och till och med en fyra.

Curtis Jones 4
Såg lite vilsen ut första 20-25 minuterna med ett par bolltapp och många bakåtpassningar. Blev dock mer framstående längre fram, sprang sig till ett bra läge och assisterade till Salahs mål.

Jordan Henderson © (ut ’65) 4
Var tillsammans med Wijnaldum en stor faktor i Liverpools höga bolltempo. Såg till att få bra rull i bollen och drog isär Atalanta från sin roll på det centrala fältet.

Gini Wijnaldum (ut ’82) 4
En pigg insats från Wijnaldum som var stark i passningsspelet och ofta delaktig i offensiven.

Mohamed Salah
Ett mål och en assist ikväll från egyptiern som står för en högklassig insats. Visar prov på en oerhörd kyla vid 3-0-målet där han liksom väntar in sin försvarare för att sedan bryta in med sin vänster och dra upp bollen i nättaket.

Diogo Jota (ut ’65) 5
Liverpoolkarriärens första hattrick måste givetvis belönas med högsta möjliga betyg. Tre klassavslut från portugisen som i alla fall efter den här insatsen får ses som förstavalet mellan Salah och Mané.

Sadio Mané 4
Ytterligare en 1+1-insats. Stod för matchens stora aktion med sin yttersida till Salahs 3-0-mål och chippade själv in fyran kort därefter.

Naby Keita (in ’65) 3
Kommer likt de andra inhopparna in i ett skede av matchen där Liverpool leder med 5-0 och redan har vunnit matchen för längesedan. Kul att se honom tillbaka efter en tids frånvaro.

Roberto Firmino (in ’65) 3
Ett bra inhopp från Firmino som såg spelsugen ut.

James Milner (in ’65) 3
Bytte av Robertson på vänsterbacken och gjorde som alltid ett bra jobb.

Neco Williams (in ’82)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Kostas Tsimikas (in ’82)

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Diogo Jota

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-11-03 23:53:35