Spelarbetyg efter Fulham - Liverpool 2-2

Liverpool kryssade i London mot nykomlingen Fulham i ligapremiären. Här nedan följer spelarbetygen:

Alisson Becker: 5
Blir inte satt på särskilt stora prov utöver målen, där man inte kan begära mer av brassen. Spelet med fötterna är helt okej, men är inte tillräckligt för att höja betyget.

Trent Alexander Arnold: 5
Svag insats från Trent. Visserligen är Mitrovic en svår motståndare att hantera i luftrummet, men engelsmannen ska agera bättre när hemmalaget gör 1-0. Utöver den aktionen tyckte jag han mest såg loj och nonchalant ut under matchens gång. Långbollarna som vi stundtals blivit bortskämda med satt knappt alls. Spelar upp sig lite framåt slutet och är inblandad i kvitteringsmålet, men annars hade högerbacken en tuff match.

Joel Matip: 5
Får ta på sig delar av skulden när nykomlingarna tar ledningen på nytt genom 2-1, där han spelar bollen helt fel i uppspelsfasen och därav kontringen och straffen. Utöver det tycker jag han i övrigt står för en rätt så medioker insats. Inte lika bra med boll som vi är vana vid att se och agerade stundtals lite nonchalant även han.

Virgil Van Dijk: 6
Utöver tacklingen på Mitrovic som resulterar i straffen för Fulham, där han på ett väldigt "anti-Van Dijk" sätt blir lite för het och missar tacklingen, tycker jag nederländaren är en av få som kan lämna matchen utan att skämmas för mycket. Vissa av hans klassiska passningar innehöll hög kvalitet och han förlorade inte många dueller.

Andrew Robertson: 6
Snäppet högre betyg än sin ytterbackskollega. Sliter hårt och tar ett stort jobb både framåt och bakåt. Spelet med  boll blandar och ger, men tycker ändå att det allt som oftast händer något när skotten får bollen i den offensiva tredjedelen.

Fabinho: 5 (ut 60)
En svag insats även här, där brassen aldrig riktigt kändes påkopplad. Även han kändes stundtals nonchalant och vann inte sina dueller på det sättet vi har blivit vana vid.

Jordan Henderson: 5
Första halvleken är oerhört svag, när lagkaptenen för det mesta springer runt och sprider bollen helt utan adress. Blir bättre när han får agera mer som 6:a under matchens slutskede och är nära på att avgöra matchen med sitt ribbskott.

Thiago: 5 (ut 51)
Även här kan insatsen beskrivas som medioker. Vill mycket med boll men ibland blir det för svårt och för mycket för spanjoren under dagens match. Vi vet att mittfältaren erhåller en oerhört hög nivå i sitt spel, men idag visades det inte. Får kliva av tidigt i den andra halvleken på grund av, vad det verkade som, en skada. Vi får hoppas att skadan inte är allvarlig eller långvarig.

Mohamed Salah: 7
I princip osynlig under första halvlek. Växer in i det mer under andra halvlek och är desto mer delaktig, även om man kan begära mer från egyptiern. Men i slutet av dagen är det ändå han som gör ett och assisterar ett annat mål vilket räddar poängen för Liverpool. I och med sitt mål har han nu gjort mål i samtliga 6 premiärmatcher sedan han anslöt till Liverpool år 2017. Mäkta imponerande!

Roberto Firmino: 4 (ut 51)
Nej, det var ingen bra insats vi såg idag från anfallaren. Likt Fabinho verkade han inte påkopplad och försöken till passningar till sina medspelare var under all kritik. Det var redan inför diskussioner om huruvida Firmino skulle starta den här matchen och nu när matchen är spelad kan man inte säga att han ökade sina chanser till att starta framöver.

Luis Diaz: 5 (ut 78)
Tycker att han är en av få utropstecken i den första halvleken, där han i vissa stunder visar på sin elegans och är nära att göra mål, men stolpen stod i vägen just den gången. I andra syns han dock knappt till vilket förstås sänker betyget.

Harvey Elliot: 5 (in 51)
En spelare som jag under matchens gång satt och väntade på skulle få hoppa in, men inhoppet blev inte särskilt lyckat. Inte så delaktig i spelet som man vill ha talangen, för vi vet vilken kvalitet han besitter.

Darwin Nunez: 7 (in 51)
Ett mycket bra inhopp från uruguyanen. Nyförvärvet presenterade sig för engelsk fotboll redan förra helgen, där han nätade i Community Shield finalen mot Manchester City och nu fick han presentera sig för Premier League. Är iblandad i princip allting i offensiv väg för Liverpool och det tar inte särskilt lång tid innan det rasslar till i nätet. Kan även kröna insatsen med en assist och anfallaren stärkte nog sina aktier till att starta nästkommande drabbning.

James Milner: 5 (in 60)
Som alltid med James Milner får man ett hårt arbete och slit och idag var inget undantag på den fronten. Den rutinerade engelsmannen gjorde inte bort sig, men imponerande inte särskilt heller.