Spelarbetyg efter Liverpool – Brentford 3–0

Spelarbetyg efter Liverpool – Brentford 3–0

Liverpool besegrade Brentford med 3–0. En stabil insats där såväl defensiven och offensiven bidrog, med enstaka plump. Redaktionen ger er betygen efter segern.

Alisson 7
Spelet med fötterna var något på gränsen vid två fall i den första halvleken, men utan att ställa till det. I övrigt har han en fin yttersida och en viktig räddning efter en dryg halvtimme när Mbuemo får bortalagets enda riktiga läge. En typisk Alisson-räddning som har större betydelse än vad man kan tro. I den andra halvleken fortsätter Alisson att hålla tätt och får göra ett flertal räddningar, fötterna fortsätter att vara lugna även fast de stundtals tär på supporterhjärtat.

Trent Alexander-Arnold 6 (ut 89’)
Ganska sysslolös i defensiven och kom väl inte riktigt in i det offensiva heller, försöker med ett par inlägg och längre passningar men där den sista procenten saknades. Får mer att göra defensivt i den andra halvleken och ligger på ungefär den nivå man förväntar sig. Är däremot ganska blek i spelet med fötterna och inte lika involverad som förväntat över lag.

Joel Matip 7
Vinner de fåtal dueller han ställs för i den första halvleken, även den som han helt obegripligt får gult kort för. Även för det mesta stabil i passningsspelet. Fortsätter att vara stabil även i den andra halvleken och står för en viktig block när Nörgaard får läget att reducera för Brentford.

Virgil van Dijk 8
Gör allt en bra Matip gör, och lite till. Överlägsen i alla dueller men lägger därtill ett fantastiskt passningsspel. Har en diagonalpassning till Salah i den andra halvleken som är ren och skär fotbollspornografi. Mums.

Kostas Tsimikas 8
Lite fler defensiva dueller än sin ytterbackskollega, gör det helt okej. I offensiven ör han jämbördig med Trent men borde kunnat förvaltat ett eller två lägen i den första halvleken bättre än vad han gör. I den andra halvleken fortsätter han att vara okej men det är framför allt i offensiven som han höjer sig med en vacker och en enkel assist till Salah respektive Jota. Hans bästa prestation sedan inhoppet för Robertson.

Dominik Szoboszlai 7 (ut 94’)
Hamnar kanske lite på tu man hand i det defensiva arbetet i en match av den här karaktären. Sanningen är att det inte är så mycket duellspel på mitten alls. Med fötterna håller han fortsatt hög kvalité och har bland de högre procenten.

Wataru Endo 5
Kommer inte alls in i spelet i den första halvleken. Förlorar mer eller mindre varje, av de få, duellerna. Gör det enkla spelet med fötterna okej, men är inte den städande sexan som man vill ha. Kanske till och med har flyt att han får spela hela matchen. En ganska svag insats av Endo.

Cody Gakpo 7 (ut 83’)
Väldigt liknande matchbild som för Szobo. Gör mycket bra saker med bollen vid fötterna och gör ett gediget arbete i rollen som mittfältare. Vinner nog flest bollar av alla mittfältare samtidigt som han behåller den höga offensiva förmågan. En bra insats av Gakpo i en ovan roll.

Mohamed Salah 8
Inte lika involverad i spelet som sina anfallskollegor men likt förbannat den som sätter bollen i nät. En egenskap som behövs när effektiviteten i laget inte riktigt är på den nivå den bör. Fint avslut som gav Liverpool en välförtjänt ledning till halvtid. Gör hans primära uppgift men utöver det inget särskilt.

Darwin Núñez 7
Gör mycket, mycket, mycket bra utan direkt utdelning. Bra i passningsspelet och skapar lägen för både sig själv och andra. Har två bollar i mål där den ena är en centimeter offside och den andra en meter. Är även den som slår den sista passningen till Salah så får åtminstone en assist till sitt namn.

Diogo Jota 7 (ut 83’)
Springer mycket och skapar som alltid oreda. Har dock inte haft riktigt den flyt i fötterna som behövts. Trillade på bollen i ett bra läge och lite för slarvig i lägena där han ska släppa boll. I den andra halvleken fortsätter han att störa Brentford och vinner även han mycket boll. Får kröna krigarinsatsen med ett elegant mål.

Harvey Elliott – (in 83’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Luis Díaz – (in 83’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jarell Quansah – (in 89’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

James McConnell – (in 94’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Mohamed Salah.

Liverpools seger mot Brentford
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-11-12 17:46:00
Author

Fler artiklar om Liverpool