Spelarbetyg efter Liverpool - Crystal Palace 3-0

Spelarbetyg efter Liverpool - Crystal Palace 3-0

Liverpool vann över huvudstadsklubben Crystal Palace på Anfield. Här följer spelarbetygen.

Alisson Becker: 7 
En mycket stabil och bra insats idag i målet av brassen. Bjuder på några riktigt högklassiga räddningar och är felfri i luftrummet när det vankas inlägg från gästerna. Utstrålar även ett enormt lugn när han rusar ut från sin linje och han missbedömer sällan utrusningar. 

James Milner: 6 
På grund av Trent Alexander Arnolds sjukdom fick den erfarne vicekaptenen vikariera som högerback, en position han även vid tidigare tillfällen har provat på. Idag bjuder han på en stabil insats, även om det framgick rätt så tydligt att det inte är hans mest bekväma position. Har stundtals problem när han ställs en mot en, men bjuder också på några viktiga tacklingar och brytningar. Har inte någon särskilt stor offensiv roll denna afton, men visar stundtals på en bra och precis inläggsfot när han väl befinner sig nära londonklubbens målbur. 

Ibrahima Konate: 6 
Första gången fransmannen representerar Liverpool i tävlingssammanhang och det är en debut han signerar med en gedigen och stabil insats. Trots att den nyinköpte mittbacken från RB Leipzig endast är 22 år gammal spelar han mycket moget. Följsam i försvarsspelet och charmar publiken på Anfield med sin fina passningsförmåga. Snuddar på en sjua. 

Virgil Van Dijk: 6 
Efter en plats på avbytarbänken i Champions League drabbningen i onsdags var nederländaren tillbaka från start. Som vanligt sätter han knappt en fot fel i försvarssammanhang och visar på ett stort lugn i princip i alla situationer. Däremot Inte riktigt lika modig i passningsspelet idag , men får ändå kröna insatsen med en assist till Salahs förlösande 2-0 mål. 

Konstantinos Tsimikas: 6 
Även greken fick förtroende denna eftermiddag efter en bänkplats i veckan. Inblandad i 1-0 målet efter en mycket precis hörna till Salah och är ännu en gång giftig offensivt. Ibland några felbeslut och koncentrationsmissar, men även på den defensiva planhalvan satte han få fötter fel. 

Jordan Henderson: 6 (ut 88) 
Kaptenen har verkligen hittat rätt i sin roll till höger på tremannamittfältet. Samarbetet med Salah är riktigt vasst, de både öppnar ytor och lägen åt varandra på ett fantastiskt sätt. Inläggen innehåller stundtals mycket hög kvalitet, medan vissa andra är direkt svaga. 

Fabinho: 6 
Ännu en gång mycket stabil och säker i defensiven. Match efter match visar han på sin otroligt instrumentella roll på mittfältet. Lite onödiga bolltapp i farliga lägen där gästerna hade kunnat straffa “The Reds” ordentligt.  

Thiago: 6 (ut 62) 
Efter en något misslyckad debutsäsong har spanjoren verkligen spelat upp sig under säsongsupptakten och idag var inget undantag. Mittfältaren besitter en otrolig förmåga att nästan alltid hitta medspelare i farliga lägen med sina passningar. I defensiven är han i vissa skeden fenomenal, medan andra skeden lämnar mer att önska. Hämmas något efter sitt gula kort. Otroligt synd att han fick kliva av skadad, vi får hoppas det inte var något allvarligt. 

Mohamed Salah: 6 
Egyptiern verkar inte kunna sluta göra mål. Även om insatsen idag, med Salahs mått mätt, var hyfsat medelmåttig spelar han ändå en stor roll i 1-0 målet för att sedan spela huvudrollen i 2-0 målet. Just egenskapen att, trots en mindre bra insats, vara betydande för måltavlans utseende ska inte underskattas. 

Diogo Jota: 5 (ut 76) 
Portugisen kommer aldrig riktigt upp i nivå under matchens gång. Hyfsat livlig och inblandad under inledningen, men försvinner sedan ur matchbilden. Borde dessutom göra mål i första halvlek, där han missar från bara några meters avstånd på Thiagos retur. 

Sadio Mane: 7 
Som vanligt levererar senegalesen mot sitt drömmotstånd Crystal Palace. Påpassligt framme när Salahs nick räddas och kan lätt placera bollen i mål. Skapar även högkvalitativa målchanser och är överlag ständigt ett hot offensivt. 

Naby Keita: 6 (in 62) 
Efter ett rätt så anonymt inhopp så får utmärker han sig med en riktigt läcker vänstervolley utanför straffområdet. Ett mycket viktigt mål för mittfältaren, som förhoppningsvis kan bättra på självförtroendet. 

Curtis Jones: 6 (in 76) 
Bjuder på några fina aktioner och vill ständigt vara delaktig. 

Divock Origi (in 88): 
Spelade för kort tid för att betygssättas. 

Matchens främsta Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Sadio Mane 

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2021-09-18 19:27:00
Author

Fler artiklar om Liverpool