Summering av året som gått - 2012
Vi summerar här året som gått i och kring Port Vale och Vale Park.

Summering av året som gått - 2012

2012 har vi nu lagt till handlingarna och vi hoppas på ett fint 2013. Men vi i redaktionen ska försöka sammanfatta är 2012 på vårt egna sätt. Vår lista är i högsta grad subjektiv, men det finns utrymme att kommentera om det är någon som tycker att det saknas något på listan. Håll till godo !

Mannen som gick upp i rök
 
Keith Ryder var mannen som skulle köpa Port Vale och betalade handpenningen, juli månads löner, men när han skulle göra slutbetalningen i augusti gick han upp i rök och hördes aldrig av mer.
 
Årets ägare
 
Keith Ryder som hade de ekonomiska resurser att ta över klubben. Nu återstår det att se hur långt han och hans affärskollega Norman Smurthwaite som tar över vd stolen kan föra klubben.
 
Årets spelare / skyttekung
 
Tom Pope som redan har gjort 21 mål den här säsongen.
 
Årets målvakt
 
Stuart Tomlinson. Det borde kanske vara Chris Neal som är årets målvakt, men när Tomlinson tackade nej till nytt kontrakt i somras skrev man kontrakt med Chris Neal istället som är flera klasser bättre än Tomlinson i mål. Hade Stuart stannat hade det gått sämre för laget.
 
Årets back
 
Clayton McDonald har varit den sammanhållande länken i ett stabilt försvar. 
 
Årets mittfältare
 
Ryan Burge som i år fått sitt stora genombrott efter ett skadefyllt fjolår. En terrier på det centrala mittfältet som påminner om paret Jonas Thern / Stefan Schwarz i fornstora dagar.
 
Årets anfallare
 
Tom Pope. Kommentarer är överflödiga
 
Årets insamlare
 
Peter Ljunggren som samlade ihop drygt 7.000 kronor under våren till kampanjen Save the Vale när ekonomin var i botten.
 
Årets tuffaste spelare
 
Sam Morsy som drog på sig två röda kort inom loppet av tio dagar.
 
Årets citat
 
Inför matchen mot Rotherham sade Mickey Adams så här om deras kontroversielle manager Steve Evans: ”-I’m really honored in the opposite dugout with a great person, great manager, someone who’s done it all in the game. I can’t believe my luck at times to be in the opposition dugout with such a great bloke”
 
Årets slogan
 
Feed the Pope and he will score. (Mata påven och han kommer att göra mål). Varianterna på denna slogan har varit oändliga då Pope ju betyder påve också. Till exempel Pope Tom I / Påve Tom I
 
Årets revansch
 
Tom Pope som släpptes gratis av Rotherham 2011 då han ansågs inte hålla måttet. Pope gjorde 4 mål när Rotherham besegrades med 6-2 tidigare under säsongen.
 
Årets understatement
 
En kollega skrev om Tom Pope inför säsongen: “-Börjar kännas som en av de mest överskattade spelarna i League Two. Rotherham slog sitt transferrekord när de köpte honom från Crewe 2009 men sedan dess har inte mycket mer hänt än en övergång till Port Vale”.
 
Årets intervju 1
 
När redaktören fick möjlighet att intervjua lagets skyttkung Tom Pope i december.
 
Årets intervju 2
 
När undertecknad blev intervjuad av BBC Radio Stoke inför matchen Sverige-England i EM i somras. Tyvärr tippade jag rätt resultat i matchen.
 
Årets pub i Burslem
 
Bulls Head
 
Årets maskot
 
Boomer
 
Årets Svenska Fans redaktion 1
 
Barnet-redaktionen. Jimmy Johanssons idoga skrivande har gjort att The Bees fått många supportar här i Sverige och vid deras supporterresa i våras blev det drygt 30 deltagare ! Tror faktiskt att han är den flitigaste redaktionen utanför Premier League. All heder åt Jimmy.
 
Årets Svenska Fans redaktion 2
 
Mansfield-redaktionens Svante tillhör liksom undertecknad några av de äldre redaktörerna här på Svenska Fans och han såg säkert också på när den första Tipsextra matchen visades 1969. Det är alltid lika kul att läsa de historiska återblickarna som han gör i sina reportage där han sätter in matcherna i ett historiskt sammanhang.

Tomas Silfver2013-01-09 00:10:00
Author

Fler artiklar om Port Vale