Transfertempen: ”Krävs fantasisummor som Liverpool inte kan spendera”

Transfertempen: ”Krävs fantasisummor som Liverpool inte kan spendera”

Liverpool-redaktionens Erik Segerström besvarar frågor om den gångna säsongen och vad som kan tänkas hända under sommarens övergångsfönster.

Säsongerna runt om i Europa är till ända och vi har nu en lång sommar framför oss innan det till hösten åter är dags för fotboll igen. Till dess har vi ett spännande och intressant övergångsfönster att roa oss med där det som alltid lär bli stor aktivitet.
 
Som en uppladdning inför de många rykten, snackisar och övergångar som det de närmsta månaderna kommer vimla av har vi tagit tempen på flertalet supportrar, för att höra hur statusen i deras favoritlag är och vad som kan tänkas hända under sommaren.

Turen har nu kommit till Liverpool där redaktör Erik Segerström delar med sig av sina tankar och åsikter gällande den gångna säsongen och det kommande övergångsfönstret.

Säsongen är nu till ända, hur skulle du vilja sammanfatta den?
- Som en av de resultatmässigt bästa säsongerna under min tid som Liverpool-supporter. Man har ju varit ganska bortskämd med bra säsonger de senaste fyra-fem åren men i år känns det som att laget steppat upp en nivå till. Det är ett mer komplett lag än tidigare, med fler alternativ utanför startelvan. Otroligt surt bara att behöva spela i samma liga som Manchester City, som likt Liverpool gjort typ allting rätt de senaste åren. 

Nu är det fullt fokus på övergångsfönstret som gäller. Vad har hänt i din klubb så här långt?
- Klart är att Divock Origi lämnar som bosman. Det verkar bli Milan för honom. Synd att förlora Origi som ett efter ett gäng ikoniska mål blivit en riktig kultspelare i Liverpool, men det känns som ett naturligt steg i hans karriär. Det är tajt om platserna där framme och efter Luis Diaz frammarsch åkte han ett steg längre ned i anfallshierarkin. 

- På in-sidan blev det precis klart att man får in 19-årige Fabio Carvalho från Fulham på fri transfer. Jag ska inte sitta och låtsas som att jag sett en massa Fulham den här säsongen och har stenkoll på honom, men av det jag läst om honom att döma låter det som en vettig värvning för framtiden. 10 + 8 på 36 matcher som tonåring i en så krävande liga som Championship imponerar och förhoppningsvis är det en ny Harvey Elliott (som också kom från Fulham) vi får in. 

Finns det just nu några konkreta övergångar på gång?
- Utöver Carvalho som det pratats en del om upplever jag att det varit ganska lugnt på ryktesfronten. Liverpool gjorde sin stora offensiva värvning i januari med Luis Diaz och på de andra positionerna har man också bra täckning. Jag ser inget uppenbart hål som måste fyllas utan tror att det kommer att vara ganska lugnt på den fronten. 

- Det har ryktats en del om att Liverpool vill hämta in Monaco-mittfältaren Aurélien Tchouameni men de senaste rapporterna placerar honom i Real Madrid. 

Är det några specifika spelare du önskar se ansluta i sommar?
- Nej egentligen inte. Prio är att förlänga med spelare med kontrakt som går ut snart. Mo Salahs avtal går ut nästa sommar och det vill man gärna förlänga så fort som möjligt. Samma med Sadio Mané. Samtidigt är klubben noga med att inte underminera den rådande lönestrukturen med alltför stora kontrakt, så hur det blir återstår att se. 

- En annan spelare jag gärna skulle se en förlängning med är James Milner som sitter på utgående för tillfället. Han spelar inte lika mycket längre men är otroligt viktig i gruppen. Han sätter standarden för de yngre och är så nyttig för det här Liverpool. 


Kommer Liverpool lyckas få till en förlängning med superstjärnan Mohamed Salah?

Finns det några spelare du hoppas kommer lämna klubben?
- Alex Oxlade-Chamberlain känns ganska klar i Liverpool. Det var ett tag sedan han var bra på riktigt och det behövs göras plats för de yngre förmågorna. Jag tror också att han vill vidare efter att ha fastnat på bänken så ett avsked ligger nog i bådas intressen. 

Vad krävs under övergångsfönstret för att ni ska överträffa den gångna säsongen?
- Jag tror det blir svårt att överträffa den här säsongen oavsett hur mycket man investerar i truppen i sommar. Den är redan så bra så för att förbättra den direkt krävs fantasisummor som Liverpool varken kan eller vill spendera. Jag tror man kommer gå in i nästa säsong med samma ordinarie startelva och bara hoppas att 90+ poäng ska räcka för en ligatitel den här gången.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-05-29 14:15:00
Author

Fler artiklar om England