Vänsterbacken Lewis lånas ut

Vänsterbacken Lewis lånas ut

Vänsterbacken Adam Lewis lånas ut till Amiens i den franska andradivisionen och enligt L'Equipe ingår en köpoption som en del av avtalet.

Redan på lördag kväll kan vänsterbacken Adam Lewis debutera i sina nya klubbfärger efter att det i dag blev klart att han den kommande säsongen ska spela i franska andradivisionen i Amiens SC.

20-årige Lewis har varit i Liverpool ända sedan han kom till akademin om U6-spelare. Säsongen 2019/20 gjorde han debut i förstalaget i segern över Shrewsbury Town på Anfield.

Med köpet av Kostas Tsimikas har Lewis väg till förstalaget fått ytterligare ett hinder förutom Andy Robertson och det låter klokt att låna ut honom för att erhålla värdefull speltid på regulbunden basis.

Lewis skrev på ett långtidskontrakt med Liverpool i juli, men enligt L'Equipe har Amiens som en del av låneavtalet även fått en köpoption på försvararen nästa sommar. Detta har inte bekräftats från Liverpools håll.

Amiens relegerades från Ligue 1 förra säsongen och inleder den nya säsongen på lördag när Nancy kommer till Stade de la Licorne, kanske med Adam Lewis på planen.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-08-18 19:22:00
Author

Fler artiklar om Liverpool