Veckans Liverpool: Boxing Day, återvändaren och årssummering

Veckans Liverpool: Boxing Day, återvändaren och årssummering

Årets sista vecka avslutades som segrare och ligaledare. När häften av säsongen är spelad summerar vi både nutid, dåtid som framtid. Liverpoolredaktionen ger er årets sista veckans…

… Boxing Day.
Den klassiska fotbollshelgen kring jul blev återigen lyckad för Liverpool. Ineffektiviteten blev ingen bov i dramat utan laget kunde till i grevens tid begrava matchen mot Burnley med ett sent 0–2-mål. Matchen i sig kunde, och kanske borde, slutat med en större seger men taffliga avslut, en storspelande James Trafford och en grinig Paul Tierney höll matchen vid liv trots Darwin Núñez tidiga ledningsmål. Därför var det på många sätt extra skönt när Diogo Jota tryckte in segermålet på tilläggstid. Min skribentkollega Frisse Frison lyfte just Boxing Day som en lyckans dag för Jürgen Klopps Liverpool. arsenal-664844">På sex försök har han lämnat som vinnare vid samtliga tillfällen med en målskillnad på 19–1, can we play this day every week?

…Hälften klart, hälften kvar.
Det viktiga i matchen mot Burnley var inte nödvändigtvis prestation utan det blir tre poäng. Dessa poäng gjorde också att när vi summerar halva säsongen 2023/24 så ligger Liverpool i topp. Efter fjolårssäsongen och, rent krasst, inledningen är det ett gott omen för visst är den spontana känslan att Liverpool har ytterligare ett par växlar upp? Den som lever får se, men med 19 omgångar kvar är det ett underbart slagläge att ha. 19 klara, 19 kvar.

… Återkomsten.
Okej, tre poäng kanske inte heller var det allra viktigaste. För mig var det definitivt återkomsten av Diogo Jota. Efter månader vid sidan av planen behövde portugisen knappt fem minuter på sig innan han var målskytt igen. Jota har en fantastisk näsa för mål och när såväl Núñez, Gakpo som Díaz har haft problem med målskyttet och med Salah på väg till Afrikanska mästerskapen känns det betryggande att ha måltjuven tillbaka i truppen. Ohh he wears the number 20…

… Förvandlingen.
Vi avslutar med lite kort årssummering. Den 1 januari 2023 låg Liverpool sexa med 28 poäng på 16 matcher. I morgon, den 1 januari 2024, kan Liverpool som sämst (vid en förlust med åtta mål) ligga trea med 40 poäng och en poäng upp till Arsenal eller som bäst ligga etta med 45 poäng och tre poäng ner till Aston Villa. Det är en helt underbar förvandling som Klopp och spelarna mäktat med under året efter förra säsongens fiasko och det ska bli kanske mer spännande än någonsin att följa upploppet av ligan samt att se vilka steg detta Liverpool kan ta under 2024.

… 202… 4?
Slutligen med allt sagt lämnar vi 2023 för 2024. De kommande veckorna väntar ligaspel, cupspel, ett transferfönster och ett par internationella mästerskap. Januari 2024 kan bli en helt avgörande period för var Liverpool kommer ta vägen och oavsett utfall i just januari kommer 2024 bli en fantastisk resa där fyra, realistiska, titelchanser står på spel. Spänn fast er och häng med för Klopp ska ta med oss på en ny resa!

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-12-31 16:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool