Veckans Liverpool: Gerrard klar för Villa

Veckans Liverpool: Gerrard klar för Villa

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans “kul, men oj vad konstigt det ser ut”

Mer än sex år efter sin sista match med Liverpool är Steven Gerrard tillbaka i Premier League. Men nu på tränarbänken. Och i Aston Villa. Jovisst kändes det märkligt att se Stevie G med Villas tröja i händerna och det kommer att kännas ännu märkligare när lagen ställs mot varandra om lite mindre än en månad. Men det är ett bra steg på karriärtrappan. Villa är en stor och välskött klubb och förhoppningen är givetvis fortfarande att Gerrard ska fortsätta utvecklas i managerrollen för att i framtiden kunna återvända och ta över Liverpool. 

...veckans roligaste

Eller ja, förrförra årets roligaste hade funkat bättre men nu såg jag det här klippet först den här veckan så då får det blir såhär. I samband med att det blev klart med Gerrard till Villa dök det upp ett kort klipp på honom på sociala medier när han blev klar för Rangers. Gerrard insuper stämningen i omklädningsrummet när han får syn på porträttet av drottning Elizabeth som pryder en av väggarna. Han vänder sig mot kameran och gör sitt bästa för att inte visa sin skepsis men gör ett ganska dåligt jobb med det. Nästan lite The Office-känsla över den scenen. 

Klippet hittar ni här


Mo Salah var bäst i ligan i oktober månad. 

...veckans (månadens) spelare

Med fem mål och fyra ass på fyra matcher var det inget snack om vem som förtjänade att koras till ligans bäste spelare för oktober månad mest. Mo Salah har varit Liverpools bästa spelare i höst och kammade rättmätigt hem utmärkelsen, hans första av den sorten den här säsongen. 

...veckans avsked

Tidigare i veckan blev det klart att Liverpools sportchef Michael Edwards tackar för sig efter den här säsongen. 42-åringen är inne på sitt tionde år på Merseyside och efter att ha varit med och vunnit i princip allt med klubben ska han nu vara intresserad av att testa på något nytt. Edwards nuvarande assistent - Julian Ward - kommer att ta över som sportchef nästa sommar.

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-11-14 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool