E-zine studerar...

...Martin Fribrock under matchen mot ESK. (ursäkta försening)

Martin Fribrock gjorde sin första match från start i Allsvenskan i år mot Djurgården. Skitbra. Nu var det dags mot Enköping och hur det gick i själva matchen är kanske rätt känt vid det här laget.

Passningar
Till rätt adress: 11
Till fel adress: 4
Kommentar: Inget större fel i passningsprocenten om det inte vore för det faktum att nästan alla passningar kom under den första halvimman. Efter detta totaldog Fribrock och kom inte med i spelet över huvudtaget. Vad detta beror på vet vi inte. Många lyckade passningar var för övrigt tvåmeterspassningar i sidled.

Man-mot-man
Vunna dueller: 7
Förlorade dueller: 1
Kommentar: Fribrock började bra, riktigt bra, men mattades. Duellerna det handlar om här i matchen var främst av defensiv karaktär och handlade i några fall om bollerövring. Tror bara Fribrock utmanade sin back under två tillfällen mot ESK. Inte bra, inte bra. Även om statistiken här ser bra ut.

Skott
På mål: 0
Utanför mål: 0
Kommentar: Tja, siffrorna talar sitt tydliga språk. Givetvis ska en offensiv mittfältare mäkta med något avslut, men varken Martin eller HIF anföll med någon större frenesi.

Nickdueller
Vunna: 0
Förlorade: 1
Kommentar: Knappast någon chock att Fribrock inte gav sig in i speciellt många nickdueller. Han är lite för kort och lite för tunn för detta och hans spelstil bygger inte heller på nickdueller så, han är ursäktad till viss mån.

Inlägg
Lyckade: 1
Misslyckade: 6
Kommentar: Vad ska man säga? Egentligen är det dumt att skylla på Fribrock, för han kom till väldigt många inläggslägen den första halvtimmen (fem stycken). Problemet var att ingen följt med upp, så därför måste inläggen betraktas som misslyckade. Även om intentionen dog. Fribrock tog inte tag i spelet efter ESK började göra mål, utan föll bort totalt och alltså kom bara två inlägg i andra halvlek innan bytet.

Omdöme från E-zine:
Som resten av laget. Inte bra. Men det finns åtminstone vissa fragment av intentioner i Fribrocks spel. Dessutom är killen ung, vi ska knappast klandra honom i första hand för att inte ta tag i spelet. Fribrock försökte i början, men det lyckades inte. En del beror på hans egen insats och en del beror på lagkamraterna. Nya tag mot AIK.

Martin Falkman2003-06-05 18:00:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"