Camp Camper: Fem snabba efter Wolfsburg - Malmö FF 2-1

Malmö FF har förlorat borta mot Wolfsburg med 2-1 på Volkswagen Arena. Här är Himmelrikets fem snabba.

1. Vi vet vi kan - 1-0 till Malmö

En oerhört svår bortamatch är över och vi har med oss ett riktigt bra resultat. Det lever till på torsdag och bara det tycker jag är en bedrift vi skall vara oerhört stolta över. Är det något vi vet så är det att vi kan vinna hemma i svåra Europamatcher. Det är faktiskt helt otroligt att vi har en så här bra chans att vinna en slutspelsmatch i Europa. 

2. Backlinjen

Vår bästa lag del och ett rejält styrkebesked. Behrang Safari ser bättre ut än vad han gjort sedan han kom till Malmö. Rasmus Bengtsson är lugnet självt. Eric Larsson spelar med den frenesi och självklarhet han gjorde i Sundvall och Anel Ahmedhodzic var snudd på sensationellt bra.

3. Det nya tänket

Även om den enorma trötthet som drabbade oss i andra halvlek gjorde att vi fick sänka ambitionsnivån en smula syntes det tydligt att vi är härför att spela fotboll iår. Direktiven var att spela sig ur situationer på egen planhalva och kombinera istället för att tjonga. Kanske inte det optimala i en sån här match, men i Allsvenskan kommer det garanterat ge resultat.

4. Bortaföljet

Stor insats av våra tillresta fans. Sång i 90 minuter. Självsäkra malmöitiska buanden vid offsideavblåsningar på motsatt sida planen och en hög intensitet. Trots att Wolfsburgs kurva var förvånandsvärt röststark hördes vi minst lika mycket och var garanterat en bidragande faktor till den fina insatsen. 

5. Isaac Kiese Thelin

I och med att vår offensiva trio ofta hamnade långt ned på egen planhalva lämnades han ofta helt isolerad. Trots det gjorde han en fin insats som target och visade - i alla fall enligt mig-att han är det enda riktigt gångbara alternativet som striker i Jon Dahls system.

Framåt Malmö!
 

Calle Warfvinge2020-02-20 23:05:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?