Friday I´m in love –  Min käre Guillermo
Tack Gische.

Friday I´m in love – Min käre Guillermo



Du känner inte mig men det känns som att jag känner dig. Hur du fungerar, var dina värderingar ligger och varför saker har blivit. Det är nog också därför jag förstår varför detta händer och varför det på många sätt är oundvikligt då vi båda vill samma sak.

Den 2 oktober 2006 gjorde du allsvensk debut när du blev inbytt mot Hammarby i 87:e minuten. Karriären inleddes med ett totalt mörker ur MFF ögon och din första tid i klubben möjliggjorde din utveckling men med lite guld i sinnet.

Ditt första mål i allsvenskan kom i april 2008 mot Elfsborg, vi är fortfarande ett tag från när du verkligen tar steget från talang till stjärna men jag minns att jag redan då gillade vad jag såg. Framförallt när det brinner till, när något inte riktigt går som tänkt och framförallt när vinna är precis allt.

Så kommer då säsongen 2010, denna fantastiska säsong som jag med en dåres envishet ändå vill påvisa började bygga på framgången vi ser än idag. Under säsongen gör du sju mål och sju assist som 22 åring och personifierar det malmöitiska, det skånska och symboliserar en vinnare i Malmö FF.

Din karriär har haft en del tuffa perioder. Det påbörjades i Belgien och fortsatte med en kräftgång som tog dig till Spanien men som i slutändan gjorde att du kom hem. Som du kom hem min vän, jag var i London när du gjorde din andra debut och vilken sjuk debut det var. En otrolig glädje och det var så skönt att ha dig hemma igen. Du gjorde kaos med hela allsvenskan och fick vinna ditt andra SM-guld.

Framgången skulle fortsätta och du fortsatte som kapten även när Mackan hade kommit hem. I efterhand säger det så oerhört mycket. En ikon och storförsäljning kommer hem och ändå får du behålla kaptensbindeln.
Börjar på slutet var den förödande kvällen i Belgrad.

Efter det kommer du aldrig riktigt tillbaka på ett sätt som varken du eller klubben vill. Äventyret får gå vidare och Kina samt Grekland fick ta del av dian fotbollskunskaper men samtidigt börjar det tisslas och tasslas, du vill kanske komma hem.

Vad nu detta?
Ska vi få hem Gische en gång till?
Så blev det.

Vi fick ta del av dig i två år till. Två år som präglats av mycket spel som inhoppare, sporadisk startspelare och mer target snarare än spelaren som slog igenom för drygt 10 år sedan. Kärleken har däremot bestått och alla vill att det ska gå bra.
Du sitter på stadions betong, du har sånger och det störde till den milda grad att tränaren var tvungen att kommentera det faktumet när du inte fick spela.

Guillermo Molins!! La-la-la-la-la-la
GUILLERMO MOLINS!!!! LA-LA-LA-LA-LA-LA
 
Allt gott måste ha ett slut, vilket gör mig oerhört ledsen.

Förhoppningsvis vinner vi SM-guld 2020. Det innebär att du Gische har fem SM-guld med en och samma klubb. Oerhört svårslaget i modern tid och i MFF historien är du den första på över 30 år som lyckas med det. I dagens fotbollsvärld är din kärlek till supportrarna och denna grupp har i många avseenden gett dig lika stor kärlek tillbaka.

Jag sitter här och känner en klump i halsen. Det var inte så här det skulle sluta, det var inte meningen att när vi troligtvis summerar din karriär i Malmö FF att det skulle sluta med två uppslitande avslut och att du inte fick avslutet som jag vet att du velat ha. Du ville ha avslutet som Mackan fick, du ville vara bärande och framförallt ville du bara vinna med klubben närmast hjärtat.

Jag förstår den känslan min käre Guillermo. Jag har alltid velat samma sak.

Kalle Dahlberg2020-08-21 10:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?