Henrik Rydström är MFF:s nya tränare
Henrik Rydström tränar MFF framöver

Henrik Rydström är MFF:s nya tränare

Det blir Henrik Rydström som är Malmö FF:s nya tränare. Den “hemligheten” presenterades idag på en presskonferens på Eleda stadion. Rydström börjar hos MFF den 1 december på ett tillsvidare-kontrakt.

Först började ryktena gå (spännande), sedan var han klar (tjoho!), sedan blev det tyst (va faen?!) och de flesta MFF:are började bli oroliga när inget kommunicerades från MFF:s sida. 

“Idag är en bra dag att presentera en ny tränare” var det flera som skrev på MFF-twitter när den officiella tystnaden bred ut sig. 
Men idag (17/11) på förmiddagen kallade MFF till presskonferens kl 14, samma tid som även Kalmar FF kallade till presskonferens. 

Kl 12 lade MFF upp en kort film på MFF-dörren som putsades inför öppnandet kl 14. Genialiskt. Och kul. 

Och kl 13.50 kom mailet som bekäftade det alla "visste"; att Henrik Rydström är vår nya tränare. Han tillträder den 1 december och gör sin första träning måndag 9 januari. 

I mailet som gick ut från MFF säger sportchefen Andreas Georgson:
– Henrik passar väldigt bra in på hur vi vill att MFF ska vara. En kaxig men ödmjuk vinnarskalle med stor hunger att bli bättre varje dag.
– Hans spelidé har utvecklats och Kalmars spel i år har varit en effektiv kombination av hotande fotboll och defensiv stabilitet som skapat resultat och stolthet bland spelare och supportrar. Vi kan inte vänta på att få komma igång med arbetet tillsammans inför säsongen 2023.

Under presskonferensen sa han själv:
– Det här är roligt och utmanande. Jag har trivts oerhört bra i Kalmar, vilket säger väldigt mycket om att jag är här nu. Jag har redan börjat fundera hur jag ska ta mig an detta. Det känns fantastiskt och jag önskar att januari vore nu, jag vill komma igång nu.

På en fråga från en av journalisterna på plats, sa Henrik att det var först i måndags som det började bli verkligen konkret. Daniel Andersson bekräftade att han tagit kontakt med Kalmar FF lite innan serien tog slut, och den första direkta kontakten med Henrik togs efter det att serien var slut 6 november. 

På en annan fråga från journalisterna, hur han ser på MFF:s spel 2022, sa han bland annat att det finns en stor del oförlöst potential i MFF anno 2022. En del matcher var det ren otur. 
– Men jag hoppas kunna vara med och fixa det, och förlösa den potentialen som är enorm. 

På en fråga hur han vill spela svarade han "de lag jag har jobbat med har alltid sprungit mycket" så det kommer han fortsätta med. 
– Vi ska springa mycket och ofta, och pressa motståndarna. Där ska vi vara i topp. Även om det inte alltid ger resultat så ska vi göra det. Det är ockdå ett sätt att visa supportrarna att mnan bryr sig

Han berättade också att som motståndare har det ofta varit jobbigt att komma till Malmö och spela. 
– Matcherna har ofta känts väldigt långa. 

Mycket har skrivits om Rydström. Och många MFF:are som sett honom spela har en bild av hur han är. Vi har också sett honom stå och käfta med Fedel på sidlinjen under en del matcher.

Reaktionerna som kom när Rydström-ryktet konkretiserades måste nog beskrivas som övervägande positiva. Som spelare arbetade han hårt, ställde höga krav på både sig själv och medspelare, som aktiv var han självskriven lagkapten i KFF*, han har fått ut väldigt mycket av den förhållandevis “tunna” truppen i kalmar FF de senaste två åren. 

Efter att jag läste Jonas Hanssons text om Henrik Rydström på Fotboll Skåne måste jag erkänna att spänningen steg inför Rydström. Efter att idag ha hört honom på presskonferensen känns det väldigt spännande.

Personligen är jag försiktigt positiv till Henrik Rydström; mer positiv än jag var inför JDT och Milos. 

Här kan du se MFF:s första intervju med Henrik

* 802 matcher för Kalmar FF som spelare, där han också fick sitt tröjnummer 8 pensionerat.
 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2022-11-17 13:57:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?